İYİ Parti'den Yeni Kampanya Videosu: Deftere Yazılanlar

TAKİP ET

İYİ Parti, seçim kampanyasının dördüncü videosunu yayınladı. Videoda 6 Şubat depremlerinde AKP iktidarının ihmalleri ve ciddiyetsizlikleri eleştirildi.

İYİ Parti, seçim kampanyasına yönelik yeni bir video daha paylaştı. Ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi konularını işleyen iletişim kampanyasının son halkası “Deftere Yazılanlar” oldu.

Video, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde AKP iktidarının aldığı tedbirlerin yetersizliği, sorumsuzlukları ve ciddiyetsizlikleri üzerine odaklandı.

“KALP AĞRITAN BİR YIKIM”

“Recep Tayyip Erdoğan Sunar” yazısıyla başlayan video, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 2003’te Bingöl depremi sonrasında söylediği “Buna ihmal denmez. Buna ancak olsa olsa bunun şartlarına uymamak denir.” sözlerini hatırlattı. Bu sözlerin karşısına ise 6 Şubat’ta 11 ili vuran depremin yarattığı yıkım görüntüleri, vatandaşların çaresizliği ve feryatları konuldu. Videoda “Kalp ağrıtan bir yıkım” ifadesi kullanıldı.

“85 MİLYONU YASA BOĞAN BİR ÇARESİZLİK”

Videonun ikinci bölümünde ise “85 milyonu yasa boğan bir çaresizlik” vurgusu yapıldı. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “İşte çıkmış bir tanesi Kızılay nerede? Ne çadırını ne yemeğini görmedik, diyor. Günü geldiğinde şu anda tuttuğumuz defteri de açacağız.” sözleri hatırlatılırken, depremzedelerin yaşadığı mağduriyetler gösterildi.

“SORUMSUZ VE CİDDİYETSİZ BİR YÖNETİM”

Videonun üçüncü bölümünde ise “Sorumsuz ve ciddiyetsiz bir yönetim” eleştirisi yapıldı. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Allah’a şükür. Türkiye 6 Şubat Depremlerinin sınamasından alnının akıyla çıkmıştır.” sözleriyle biten videoda, AFAD’ın geç müdahalesi, Adıyaman Valisi’nin sorumsuzluğu ve Volkan Demirel’in Hatay’dan yaptığı yardım çağrısı yer aldı.

“HER GEÇEN GÜN KAYBOLAN BİR VİCDAN”

Videonun dördüncü bölümünde ise “Her geçen gün kaybolan bir vicdan” başlığı altında Ak Parti’nin deprem sonrası yaptığı açıklamalar eleştirildi. Adıyaman Valisi’nin depremzedelerle gülerek konuşması, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Bunlar kader planının içerisinde olan şeyler” sözleri, AKPi Sözcüsü Ömer Çelik’in “Cumhur İttifakı olarak hepimiz sahadayız” iddiası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yolların dayanıklılığını övmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saç tarama görüntüleri videoda yer aldı. Bu açıklamaların karşısında ise depremzedelerin yaşadığı dramatik anlar gösterildi.

“DEPREMZEDEYİ MÜŞTERİ BİLEN ACİZ BİR TİCARET”

Videonun beşinci bölümünde ise “Depremzedeyi müşteri bilen aciz bir ticaret” vurgusu yapıldı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın çadır satışına girişmesi, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın çadır kalitesini övmesi ve depremzedelerin çadır bulamaması videoda yer aldı.

“MİLLETE YAPILAN BİR İHANET”

Videonun altıncı bölümünde ise “Millete yapılan bir ihanet” başlığı altında Ak Parti’nin deprem öncesi ve sonrasındaki tutarsızlıkları hatırlatıldı. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imar barışını savunması, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel’in deprem riskine dikkat çekmesine rağmen iktidarın önlem almayışı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arama kurtarma çalışmalarını överken enkaz altında kalan kızının elini bırakmayan babanın görüntüleri videoda yer aldı.

"14 MAYIS’TA TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’

Videonun sonunda ise Büyük Türk Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk’ün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimi gösterilerek Akşener’in; ‘’Tüm bunlar son bulacak ve yepyeni bir güneş doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak!’’ ifadelerine yer verildi.

 

iyi parti kampanya filmi deftere yazılanlar