İYİ Parti'den Yeni Video: 'Adını Adalet Koydum'

TAKİP ET

İYİ Parti, seçim kampanyası serisinin yedinci videosunu yayınladı.

İYİ Parti, seçim kampanyası serisinin yedinci videosunu yayınladı.

Video, “Adını Adalet Koydum” başlığıyla, AKP istibdadının21 yılda yarattığı adaletsizlikleri 2010 referandumu, İstanbul Sözleşmesi, Gezi Parkı Olayları, Ergenekon- Kumpas Davaları, Boğaziçi Üniversitesi Eylemleri, Dezenformasyonla Mücadele Yasası, Cumhurbaşkanı’na hakaret davaları, festival yasakları, Defne Joy Foster ölümü ve Sinan Ateş suikastı örnekleriyle anlattı.

“Adını Adalet Koydum”

Video, “Yetmez Ama Evet Productions” yazısıyla başladı ve “Adını Adalet Koydum” sloganıyla devam etti. Video, 21 yıllık AKPiktidarında yaşanan toplumsal olaylar, Gezi Parkı protestoları ve polis şiddeti görüntüleriyle sürdü. Erdoğan’ın; ‘Adaletin tesisi için 15 yıldır çalışıyoruz ama bir şeyi gerçekleştiremedik.’ dediği konuşmasının ardından “Anayasa mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Verdiği kararı da uymuyorum, saygı da duymuyorum.” dediği konuşması gösterildi.

“Reform Diye Vesayeti Dayatan Bir Zihniyet”

Video, “Reform diye vesayeti dayatan bir zihniyet” seslendirmesiyle ikinci bölüme geçti. Bu bölümde, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 2014 yılında Başbakanlığı döneminde Barolar Birliği Başkanı ile tartıştığı ve salonu terk ettiği görüntüler yer aldı.

Video, Erdoğan’ın 2010 referandumu sürecinde Bingöl mitinginde “Her evet, adalete davettir” dediği konuşmasının ardından Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba’nın AKP Genel Başkanı Erdoğan’a hakaret davasının ardından “Şehidimin anasını hakim huzuruna çıkarana hakkım haram olsun” dediği ve 2018 yılında Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in dedesinin “Nerede adalet” dediği görüntülerle son buldu.

“Yargıyı Milletin Üzerinde Sopa Olarak Kullanan Bir Siyasi Parti”

“Yargıyı milletin üzerinde sopa olarak kullanan bir siyasi parti” ifadesiyle başlayan videonun üçüncü bölümünde, 2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın dönemin başbakanı olarak yargıyı tehdit etmesi, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasının ardından gerçekleşen kadın protesto yürüyüşlerinde gözaltına alınan kadınlar, hakaret suçu nedeniyle gözaltına alınan gençler ve Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin gözaltına alınması gibi olaylar ele alındı.

“Yasaklarla Ayakta Duran, Sonu Gelmiş Bir İktidar”

Videonun dördüncü bölümünde, son yıllarda iktidar tarafından çeşitli bahanelerle sık sık yasaklanan festivaller “Yasaklarla ayakta duran, sonu gelmiş bir iktidar” ifadesiyle anlatıldı.

“Haklının Değil Suçlunun Güçlü Olduğu Ucube Bir Sistem”

Videonun beşinci bölümünde ise, “Haklının değil suçlunun güçlü olduğu ucube bir sistem” ifadesiyle 2008 yılında başlayan Ergenekon ve Balyoz Kumpas davaları konu edildi. Bu bölümde, dağda 18 yıl kalan pkklı Şemdin Sakık'ın gizli tanık olarak yer alması, Süleyman Soylu'nun Ergenekon savcısı Zekeriya Öz için övgü dolu sözleri, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın Zekeriya Öz için söylediği ifadeler ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz Kumpas davaları hakkındaki sözleri ele alındı.

"Hukuku Çiğneyen Tek Bir Kişi"

Videonun altıncı bölümünde, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Yargıya güven giderek artıyor" sözlerine rağmen, son 21 yılda yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekildi. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Hukuk farklı bir şey, ama gukuk da farklı bir şey" ifadeleri eleştirilerek, "Hukuku çiğneyen tek bir kişi" olarak nitelendirildi.

Videonun sonunda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve çeşitli vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimleriyle birlikte Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Akşener'in sözlerine yer verildi. "Tüm bunlar sona erecek ve yepyeni bir gün doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak" mesajı verilerek, Atatürk'ün vizyonu, İYİ Parti liderliği ve 1923 ruhuyla Türkiye'nin ileriye doğru adım atacağı vurgulandı.

(Hibya Haber Ajansı=

iyi parti yetmez ama evet 2010 referandumu defne joy foster istanbul sözleşmesi Ergenekon balyoz adını adalet koydum