İYİ Parti Denizli Adayı Yasin Öztürk, Denizli'de Kazanmaları Halinde İzleyecekleri Göçmen Politikasını Anlattı

TAKİP ET

İYİ Parti'nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, Denizli'de kazanmaları halinde izleyecekleri göçmen politikasına dair hedeflerini anlattı.

İYİ Parti'nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, sosyal medya hesabından, Denizli'de kazanmaları halinde izleyecekleri göçmen politikasına dair hedeflerini anlattı.

'Göçmenlerin Denizli'de Kalmasına Yönelik Hiçbir Projeyi Desteklemeyeceğiz'

Türkiye'deki 7 pilot ilden birisi olan Denizli'nin önemini vurgulayan Öztürk, şu ifadelerde bulundu:

"İranlılarla ilgili konu sadece bir 'göçmen sorunu' yaklaşımımız değil, çünkü aynı zamanda şehrimizde olan uyuşturucu bağımlılığının ve eşcinsel eğilimlerin artmasına, kendi ailelerimizin rahatlıkla gidip gelebileceği park ve bahçelerde dolaşamamamıza yol açtığının da; bunlara sebep veren çok farklı kültürel sorunların birbirini tetiklediğinin de farkındayız. Sığınmacı ve yabancı göçmenlerin Denizli'de kalmasına ve ülkemize entegre olmasına yönelik hiçbir projeyi desteklemeyeceğiz. Entegrasyon politikasını destekleyen kurumlarla işbirliği yapmayacağız. Hibe ve fon almayı reddedeceğiz. Hükümetin yanlış göçmen politikasından kaynaklanan, milli ve manevi değerlerimizin dışında örnek teşkil eden, küçük yaşta çocuklarımızın uyuşturucu ve benzeri maddelere kolay ulaşımını sağlayan ve toplumun genel ahlak yapısını olumsuz etkileyen kaçak göçmenlerle ilgili tüm tedbirleri alacağız. Yabancıların hizmetlerden yararlanmasına izin vermeyeceğiz. Yabancıların getto mahalleler kurmasına asla izin vermeyecek, belediyemize ve bağlı kuruluşlarda, statüsü ne olursa olsun, yurtdışı kökenli hiçbir kimsenin çalışmasına izin vermeyeceğiz."

Yasin Öztürk, reklam tanıtıcı tablolarda Türkçe alfabe kullanılması hususunda standartlar belirleyip, yabancıların kurduğu iş yerlerinde kendi alfabeleriyle panolar ve reklam tabelaları kullanmalarının önüne geçeceklerini de sözlerine ekledi.

 

yasin öztürk iyi parti denizli kaçak göçmen göçmen politikası