İYİ Parti Divan Kurulu'ndan Atılan Yavuz Ağıralioğlu: Kararı Ben de Sizinle Birlikte Öğrendim

TAKİP ET

İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndan atılan Yavuz Ağıralioğlu, karara ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı geçtiğimiz günlerde yeniden yapılandırılmış ve Teşkilat Başkanlığı görevinde bulunan Koray Aydın Siyasi İşler Başkanlığına getirilmiş ve teşkilatlar doğrudan Genel Başkan'a bağlanmıştı.

O Fotoğraf Koray Aydın'ı Koltuğundan Etti


Bunun yanı sıra bir başka değişiklik de Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığında olmuş ve bu görevi yürüten Yavuz Ağıralioğlu Divan dışı bırakılarak yerine Rıdvan Uz getirilmişti.

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Divan Kurulu'ndan Atıldı

"Ben de Sizinle Birlikte Öğrendim"

Karara ilişkin ilk açıklamasını Medyascope'tan Okan Yücel'e yapan Yavuz Ağıralioğlu, "Karar bana bildirilmemişti, ben de sizinle birlikte öğrendim" dedi.

Divandan atılmasının ardından Akşener'le görüşmediklerini belirten Ağıralioğlu, "Tasarruf genel başkanın. Karardan sonra görüşmedik. Karar genel başkana ait olduğu için genel başkanın konuşması usülen daha uygun olur" diye konuştu.

"Kırgın mısınız?"

Kararın bir kırgınlığa yol açıp açmadığına yönelik soruyu "Kararın sebebi kırgın olup olmadığımı belirler. Sebebini henüz bilmiyorum dolayısıyla bir şey söyleyemiyorum" ifadeleriyle cevaplayan Ağıralioğlu, "Sükunetle izleyerek neden böyle bir karar alındığını anlamamız lazım" dedi ve istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı.

"Birkaç Gün Sonra Bir Şey Demem Gerekirse Derim"

"Bu bir strateji mi, siyasi bir tercih mi, sonuçları üzerinden de okunması gereken bir karar. Daha sonra bir değerlendirme yapacağım. Kamuoyuna yapılması gerekirse onu da yapacağım" diyen Yavuz Ağıralioğlu, "Bunlar siyasî kararlardır, siyasî sonuçları olur. İsabet etti mi memlekete iyi olur, isabet etmezse denenmiş ve yanlış yapılmış olur. Şu an arkadaşlarla kararı değerlendiriyoruz. Şahsi kavgalarla memleketi meşgul etmeyiz. Ben şahsi kavga vermiyorum, memleket kavgası veriyorum. Henüz açıklama yapmak için erken. Birkaç gün sonra bir şey demem gerekirse bir televizyon programına konuk olabilirim, paylaşım yapabilirim, basın açıklaması ile düşüncelerimi ifade edebilirim" ifadelerini kullandı.

"'Trol' Olmayacaksınız, İnsanlar 'Şu Muhalefetin Haline Bak' Der"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı için Divandan uzaklaştırıldığına ilişkin iddialara tepki gösteren Ağıralioğlu, "Siyasetin en büyük belası goygoy. Bir sürü münasebetsiz değerlendirme görüyorum. Ekranda benim hakkımda konuşurken adaptan kopan insanlar görüyorum. AK Parti’ye karşı itirazlarımızı en çok zayıflatan şey adap bilmez değerlendirmelerdir. Erdoğan, bir şey olunca ‘harika oldu’ diyen eyyamcılar yüzünden 20 yıldır iktidarda kalıyor ve siyaset bu hale geliyor. İtiraz etmek yetmiyor. İtiraz ettiğiniz adamların ahlâkından olmayacaksınız. ‘Trol’ olmayacaksınız. İnsanlar şu muhalefetin haline bak der" değerlendirmesinde bulundu.

iyi parti divan kurulu atılan yavuz ağıralioğlu kararı ben de sizinle birlikte öğrendim