İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz: Milli Geliri Hesaplarken 84 Milyona Bölmek Doğru Değil, Ciddi Bir Suriyeli Nüfusu Var

TAKİP ET

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Habertürk'te 'Olaylar ve Görüşler' isimli programa katıldı. Bilge Yılmaz Türkiye'deki sığınmacı problemine dikkat çekti.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Habertürk'te 'Olaylar ve Görüşler' isimli programa katıldı. Kürşad Oğuz'un moderatörlüğünü üstlendiği programda, Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, Prof. Dr. Ali Hepşen ve Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ile birlikte konuk olan Bilge Yılmaz, Türkiye'deki sığınmacı sorununun ekonomiye olan etkilerinden bahsetti. 

Yılmaz şöyle konuştu:

Türkiye'deki işgücüne katılımda çok sayıda yabancı var. Türkiye nüfusu 84 milyon deyince bunlar katılmıyor. Ciddi bir Suriyeli nüfusu var. O problemi çözmediğimiz sürece bu çalışma oranları yanıltır. Türkiye'nin milli gelirinden de pay aldıkları kesin. Kayıtlı olmasalar da pay alıyorlar. Milli geliri hesaplarken 84 milyona bölmek doğru değil. Burada çalışan, doyan insanlar var. İstihdam oranları, milli gelir zannedilen de kötü.