İYİ Parti Gaziantep 1. Sıra Adayı Mehmet Mustafa Gürban Hakkında Batık Kripto Borsası İddiası

TAKİP ET

İYİ Parti Gaziantep 1 Sıra Milletvekili Adayının borsa manipülasyonları, çirkin tivitleri ve vatandaşı Twitter üzerinden tehdit etmesinin yanında bir de kripto para dolandırıcılığı yaptığı ileri sürüldü.

İYİ Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Mustafa Gürban'ın 11 Şubat 2019 tarihinde Paritex isimli bir kirpto para borsasını Özgür Serkan Uslu ile beraber limited şirket olarak kurduğu öğrenildi.

Daha sonra "Anonim Şirketi" olan Paritex'in B sınıfı hisselerinin sahipliği gizli kalmış durumda. A.Ş. döneminde de Mehmet Mustafa Gürban'ın borsanın eğitimlerini vermeye devam ettiği belirtildi. Gürban'ın Özgür Serkan Uslu ile ortak mı yoksa Uslu’yu paravan olarak mı kullandığı bilinmiyor. 

13 Eylül 2022 tarihinde ise Paritex bakım moduna alınıyor. Yatırımcılar Şikayet Var ve Twitter üzerinden paralarının içeride kaldığını ve çekim yapamadıklarını bildiriyorlar. Paritex'in durumuyla ilgili ilgili savcılıkta devam eden dosyalar var.

İçeride kalan meblağın 50 milyon TL olduğu ifade ediliyo.

Ayrıca Mehmet Mustafa Gürban’ın kurucu ortağı Özgür Serkan Uslu'nun Paritex üzerinden MPAX adında bir coini saadet zinciri şeklinde pazarladığı ve savcılıkta 76 dolandırıcılık dosyası olduğu ileri sürüldü.

“Azalma olmadan her gün sabit yüzde 1 kâr” vaadiyle 2020 yılında piyasaya sunulan MPAX Coin’e başvuranlara “referans getirin” denilerek beraberinde birçok kişinin daha sisteme dahil edilmesinin sağlandığı ve MPAX'ın saadet zinciri şeklinde büyüdüğü aktarıldı.

MPAX Coin’in 12 bin kişiyi mağdur ederek milyonlarca lirayı yurt dışındaki hesaplara taşıdığı iddia edildi.

Paritex'e hala ulaşılamıyor.

İYİ Parti Gaziantep 1 Sıra Milletvekili Adayının borsa manipülasyonları, çirkin tivitleri ve vatandaşı Twitter üzerinden tehdit etmesinin yanında bir de kripto para dolandırıcılığı yaptığı ileri sürüldü.

Kaynaklar:

https://paratic.com/turk-bitcoin-borsasina-ulasilamiyor-bir-thodex-vakasi-daha-mi/

https://habermotto.com/thodex-bitcoin-vurgun-paritex

https://www.sikayetvar.com/paritex

https://www.paritex.com/

https://twitter.com/hashtag/paritex?src=hashtag_click&f=live


 

mehmet mustafa gürban iyi parti gaziantep 1. sıra adayı paritex borsa manipülasyonları paritex mağdurları bitcoin