İYİ Parti Gençlik Kolları Koordinatörlüğüne Emir Abbas Gürbüz ve Erdi Mert Türk Atandı

TAKİP ET

İYİ Parti  Gençlik Kolları Genel Koordinatörü olarak Erdi Mert Türk ve Emir Abbas Gürbüz atandı. 

İYİ Parti  Gençlik Kolları Genel Koordinatörü olarak Erdi Mert Türk ve Emir Abbas Gürbüz atandı. 

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Gençlik ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel'in başkanlığında toplanıldı. Toplantıda Gençlik Kolları İl Başkanları ve Bölge Koordinatörleri yer aldı. 

Yapılan istişare toplantısının ardından İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Koordinatörlüğü'ne Avukat Emir Abbas Gürbüz ve Avukat Erdi Mert Türk atandı. 

Emir Abbas Gürbüz Kimdir? 

Emir Abbas Gürbüz 1993 yılında İstanbul Kadıköy'de doğudu, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun olduktan sonra Prag Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi olarak akademik faaliyetlerde bulundu. Milli Savunma Üniversitesinde Harp ve Silahlı Çatışma Hukuku üzerine yüksek lisansını tamamlayıp tezini Psikolojik Harp ve Uluslararası Hukuk üzerine yazdı. 2016'da Türkiye'ye dönen Gürbüz, avukatlık stajını tamamladıktan sonra kendi hukuk bürosunu açtı ve serbest avukat olarak iş hayatına devam ediyor. 

İYİ Parti'de 2020 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Gürbüz, Teşkilat Başkan Yardımcılığı, İl Seçim Kurulu temsilciliği gibi ana kademede çeşitli görevler aldı. Genel Merkez'de 'Milli Göç Doktrini'nin şekillenmesinde büyük rol oynadı. Aynı zamanda Türk Atlantik Konseyi Genel Sekreterliği ve Brüksel merkezli Atlantik Anlaşması Derneği'nin de yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Erdi Mert Türk Kimdir?

Erdi Mert Türk, 1998 yılında memleketi olan Ankara'nın Elmadağ ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Elmadağ'da tamamlayan Türk, 2020 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca üniversite bünyesinde öğrenci temsilciliği, topluluk başkanlığı gibi görevleri icra etti. Bu süreçte Anayasa Mahkemesi'nde bireysel başvuru ve insan hakları ile somut-soyut norm denetimi üzerine stajını tamamladı. Lisans eğitiminin ardından Ankara Barosu'nda avukatlık yasal stajını tamamlayıp avukatlık ruhsatını aldı. Ankara’da kendisinin ortağı olduğu hukuk bürosunda mesleğini icra etti. Halen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimine devam ediyor olup tez aşamasındadır. Yayınlanmış ve yayım sürecinde olan makaleleri mevcuttur. 

Ülkücü-milliyetçi kuruluşlarda çeşitli vazifeler icra eden Türk, İYİ Parti'nin Gençlik Kolları ve Seçim İşleri Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli kademelerinde görev yapmıştır. 02.03.2024 tarihinde İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Koordinatörü olarak atanmıştır.

emir abbas gürbüz erdi mert türk iyi parti iyi parti gençlik kolları