İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sevinç Atabay: Andımız'ı Geri Getireceğiz

TAKİP ET

Serbestiyet'e konuşan İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, iktidara gelmeleri halinde Andımız'ın okullarda yeniden okunacağını açıkladı.

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'ye açıklamalarda bulunan İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, "Andımız'ı geri getireceğiz" dedi.

Okullarda Andımız'ın okunup okunmamasına ilişkin tartışmalar için "Bunlar gereksiz tartışmalar" diyen Atabay, "Nasıl ki bir ülkenin ulusal marşı varsa, bir ülkenin insanı içinde, Türkiye sınırları içinde yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes bu ülkenin ulusal kimliğini ortaya koymuş birtakım simgeleri, marşları elbette ki söyler. Ben o gün de bu tartışmalara anlam verememiştim" diye konuştu.

Hilal Köylü'nün "Ama herkes 'Türk'üm' demek zorunda değil" şeklindeki eleştirileri hatırlatması üzerine Atabay, "O zaman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğini neden taşıyorlar? Taşıdıkları kimlik Türk vatandaşı kimliği" dedi.

"Andımız da Okunur, İstiklal Marşı da..."

"Andımız da okunur, İstiklal Marşı da okunur, başka ülkemizin ulusal kimliğini ortaya koyan marşlar da okunur" diyen Atabay, şu ifadelerle devam etti:

"Ben bu ülkenin bu kısır tartışmalarla hep o büyük hedefi kaçırdığını düşünürüm Hilal Hanım. Dünya 'Toplum 5.0'ı konuşuyor. Bir yıl kadar önce bir toplantıda dedim ki 'Endüstri 4.0'ı konuşuyoruz. 'Sanayi 1.0' neydi? kimse bana cevap veremedi salonda.

Bizim teknoloji üretmemiz lazım. Bu tartışmalar bizi hiçbir yere götürmeyecek ben bunu söylüyorum. Biz tüketen bir ülkeyiz, üretemiyoruz hala."

"Andımızı Geri Getireceğiz"

Hilal Köylü'nün "Andımız'ı geri getireceğiz, diyorsunuz. Ben öyle anlıyorum bu sözlerden" yorumu üzerine Atabay, "Evet, öyle" dedi.

 

iyi parti genel başkan yardımcısı sevinç atabay andımız geri getireceğiz o zaman neden türk kimliğini taşıyorlar