İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin: Bir Teklif Gelince 3-5 Belediye Alalım Diye Pazarlık Yapacak Bir Parti Değiliz

TAKİP ET

İYİ Parti'nin CHP'nin teklifine vereceği yanıt merakla bekleniyor.

Seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti'ye, CHP'den "iş birliği" teklifi gelmişti. 

İYİ Parti'yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İYİ Parti'ye Yerel Seçimlerde iş birliği içinde olup olamayacağımızı sorduk." derken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yanıtı "'İki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' talebiydi. Pazartesi günü Genel İdare Kurulumuzu zaten toplayacaktık. Orada bu soruyu kurulumuza soracağız, onlar nasıl bir cevap verecek o zaman göreceğiz" oldu.

İYİ Parti'de Pazartesi günü  saat 10.30'da divan üyeleri ve milletvekilleri, 15.00'te de GİK üyeleri toplanacak.

GİK'te hür ve müstakil tutumun ağır bastığı belirtiliyor. 

Dün akşam HaberTürk'e konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin de, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Televizyonlara çıkıp bizlere hakaret edenleri unuttuk mu? Akademisyen olup televizyonlara çıkıp partimize yön verenleri unuttuk mu? Hemen bir teklif geldi, aman ne kadar güzel 3-5 belediye alalım veya 3-5 bürokrat alalım diye pazarlık yapacak bir siyasi parti değiliz. Kazanmak mutlak bir zafer, kaybetmek bir son olsaydı bugün kalbimizde yaşattığımız Hz. Hüseyin değil, Yezid olurdu." 

 

 

iyi parti chp iyi parti chp iş birliği chp ittifak iyi parti ittifak 31 mart yerel seçimleri şükrü kuleyin özgür özel meral akşener ittifak