İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Bugün Türk Siyasetinde Millet Konuşulmuyor, Makam Sahiplerinin Kaybetme Telaşları Konuşuluyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk siyasetindeki makam telaşını eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Siyaset yapıcıların makam telaşından Türk milletinin derdinin konuşulmadığını söyleyen Akşener şu ifadeleri kullandı: 

"Millet konuşulmuyor, milletin derdi konuşulmuyor, milletin geleceği konuşulmuyor.  Varsa yoksa; makam sahiplerinin; kaybetme telaşları konuşuluyor. 

O makamlardan, nemalananların; karın ağrıları konuşuluyor.  "

İstanbul'un kıymetini dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul'un bugün sığınmacılarla dolup taştığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını eleştiren Akşener, İstanbul'a hep şahsi hırs ve intikam aracı olarak bakıldığını dile getirdi.   Meral Akşener şu ifadeleri kullandı: 

"Sesinizi duymayanlara; halinizi görmeyenlere; derdinizi umursamayanlara; sorumluluktan kaçanlara; mecbur değilsiniz! 

“Buyruklarıyla”, hükmettiğini sananlara; kendi çıkarlarını, “umut” diye satanlara; milletin istikbali için değil; kendi ikballeri için çalışanlara; mecbur değilsiniz! 

Verdiği sözü tutmayanlara; bol keseden, vaatler uyduranlara; sıkışınca, tehditlere,hakaretlere sarılanlara;  kötüyle, daha kötü arasında, tercihe zorlayanlara; mecbur değilsiniz!"

Akşener'den İstanbul Çıkışı 

 "Bu şehri artık, amacı sadece İstanbullu’nun derdine derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor" diyen Akşener, "Mesela; eli, Genel Merkezlerinde; gözü, başka mevkilerde; boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar; bu şehri yönetemez!" dedi.  İstanbul için aday olanları eleştiren Akşener, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"Mesela; aklı, şahsi siyasi hesaplarında; sureti, İstanbullularda olanlar, bu şehri yönetemez! 

Mesela; sırtında; ihmallerin, hataların, veballerin, yükünü taşıyanlar da; elinde; parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının, bayrağını tutanlar da; bu şehri yönetemez! 

Mesela; gölgesine sığındıklarının, emriyle hareket edenler de; kendi gölgesinden cesaret alıp, kibirle hareket edenler de; bu şehri yönetemez!"

meral akşener iyi parti istanbul büyükşehir belediyesi buğra kavuncu akp chpli istanbul murat kurum ekrem imamoğlu