İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Grup Toplantısında Konuştu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'nın Demre Belediyesi ile Rüzgar Gülü projesini hayata geçirdiklerini, önce ilçe genelinde yaygınlaştıracaklarını, sonra da başka belediyelerde hayata geçireceklerini ve iktidar olunca tüm Türkiye'ye yayacaklarını belirterek Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'dan söz aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Aç kalan falan yok" sözleri nedeniyle eleştiren Akşener, "Hiç mi utanmıyorsun Erdoğan? Bu neyin öfkesi, bu neyin inadı? Senin varlığını reddettiğin açlığı gel ben sana anlatayım. TÜİK verilerine göre bile gıda fiyatları önceki yıla göre yüzde 89 arttı" dedi.

Erdoğan'a ve "maaş manyağı yaptığın tapınak şövalyeleri"ne seslenen Akşener, "Yüzde 90'lık gıda enflasyonuyla birincilik bizde. Bizi yüzde 62'yle iflası çekmiş Arjantin ve yüzde 26 ile Kolombiya. Yani krizleriyle, enflasyonlarıyla ve ekonomik istikrarsızlıklarıyla meşhur Güney Amerika ekonomilerini bile geride bırakmışız, hatta fark etmişiz. Her fırsatta batan Yunanistan'da gıda enflasyonu yüzde 10, AB ortalaması yüzde 8,5" diye konuştu.
AKP ve MHP'nin Meclis'e getirdiği sosyal medya yasası teklifinde yer alan "endişe, korku veya panik yaratacak haber yapanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılır" ifadesini hatırlatan Akşener, "Gelin bir düşünelim. Memlekette endişe, korku veya paniği en çok kim tetikliyor? 'Camide içki içtiler' diye yalan söyleyip milleti kışkırtan kimdi Erdoğan? Bu yasaya göre önce kendini tutuklaman gerekiyor!" diye konuştu.

"Hazır eli değmişken teröristbaşının mektubu çarşaf çarşaf yayımlayanları, teröristbaşının terörist kardeşiyle Kandil'de röportaj yaptıran TRT yöneticilerini de tutuklaması gerekiyor. Mesela 'İstanbul seçimlerinde hile var' diye yalan haber yapanları da tutuklaması gerekiyor. Şayet konumuz endişe, korku ve panik yaratmaksa mesela dizinin dibinde örgütçülük oynayan SADAT'çıları da tutuklaması gerekiyor. Mesela 'Cumhurbaşkanı'na söz söyleyeni keserim' diyen ruh hastalarını da tutuklaması gerekiyor. Mesela '15 Temmuz'un tadı damadığımızda kaldı, apartmandaki götüreceklerimizin listesi hazır' diyen provokatörleri tutuklaması gerekiyor.

Neymiş? İnternetteki yalan haberleri  durduracaklarmış. Peki, sarayın yandaş medyasında bir tane doğru haber var mı? Yok! Yalan haber yasaksa önce yandaş kanalları kapatacaksın, trol çiftliklerini kapatacaksın, enflasyon tahminlerinin tamamı yanlış çıkan emir erin Merkez Bankası Başkanı'nı görevden alacaksın. Yalan yanlış enflasyon rakamlarıyla milleti kandıran TÜİK Başkanı'nı hemen kapının önüne koyacaksın. Eğer yalan haber yasaksa emeklilere ve asgari ücretlilere 1 Mayıs'ı işaret ederek zam umudu dağıtan Çalışma Bakanı'nın affını isteyeceksin.

Bu kanunu geriye doğru işletsen senin müebbet alman gerekir. Çünkü bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse senin eline su dökemez Sayın Erdoğan. Sen bu işin erbabısın, üstadısın."
 
AKP'nin "uzaya gideceğiz" iddiasıyla dalga geçen Akşener, "Türkiye elbette uzaya gidecektir. Ama bugün milletimizin ihtiyacı seçimdir. İYİ Parti'nin yetkiyi alıp milleti düze çıkarmak için beklediği şey seçimdir" diye konuştu ve şöyle devam etti:

Getirin sandığı, bu zulüm bitsin!

Getirin sandığı, bu çile bitsin!

Getirin sandığı, bu ucube sistem gitsin!

Getirin sandığı, İYİ'lerin şafağı artık söksün!

Getirin sandığı, milletimizin yüzü gülsün!

Getirin sandığı, milletimiz hak ettiği Türkiye'ye artık kavuşsun!"

iyi parti genel başkanı meral akşener grup toplantısında konuştu konuşuyor