İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Grup Toplantısında Konuşuyor

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya Pınar Gültekin davasına değinerek başlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cemal Murat Avcı'ya veren karar için "utanç vesikası" dedi.

"Bir psikopatın 14 yıl sonra sokaklarımızda gezebilmesine göz yumuyorlar. Kadın katillerine cesaret veriyorlar. Yuh olsun! Yazıklar olsun!" diyen Akşener, "Türk yargısı için, utanç vesikası olarak anılacak bu kararda, onayı olan, imzası bulunan herkesi, Allah’a havale ediyorum. Bu kararda onayı, imzası olan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum ama yarın iki elim de yakalarında olacak" diye konuştu.

Pınar Gültekin'i Öldüren Cemal Metin Avcı'ya 'Haksız Tahrik' İndirimi

İstanbul Sözleşmesi Mesajı

Kadınlara seslenerek "Az kaldı" diyen Akşener, "Adaleti, özgürlüğü ve güveni birlikte sağlayacağız! Ölümleri, tacizleri, tecavüzleri değil, artık başarılarımızı konuşacağız! İYİ Parti iktidarında; İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak! Kadınlar yeniden konuşacak! Milletimiz yeniden huzur bulacak! Emin olun, çok az kaldı!" ifadelerini kullandı.

Ek Bütçe

TBMM'ye getirilen ek bütçe düzenlemesine de değinen İYİ Parti lideri Akşener, "Bay Kriz'in bütçesinde çiftçilere ve öğrencilere ayrılan paranın kur korumalı mevduat sisteminden daha az olduğuna ibretle şahit olduk. Hatta bu sisteme ödenen para sosyal yardımların iki katından fazla. Kur korumalı mevduat sisteminin maliyeti 230 milyar lirayı bulacak. Bay Kriz ve arkadaşları fantastik fikirleri bir gün daha yaşayabilsin diye bu ülkenin kaynaklarını heba edip gidiyor" dedi.

"Damat Bakan'ın Devleti Altına Soktuğu Borçların Maliyeti 710 Milyar Lira Oldu"

Damat Bakan Berat Albayrak'ın istifasından önce Hazine'yi dolar ve altın üzerinden borca soktuğunu hatırlatan Akşener, "Bunun maliyeti 710 milyar lira oldu. Nebati Bakan'ın gideceği çok yol var. 710 milyar liranın 110 milyar lirasını ödedik, 600 milyar daha var. Bir komedi dans üçlüsünün dahiyane fikirlerinin maliyeti 940 milyar lira. Bu para vatandaşımız ve şirketlerimizden toplanan verginin yüzde 90'ı. Türkiye'nin CDS puanı son 19 yılın en yüksek seviyesine çıkmış ama bu arkadaşların rahatı yerinde. Enflasyon milletin belini bükmüş bay kriz maaşına zam derdinde" şeklinde konuştu.

Sosyal Medya Yasası: "Bu İstibdat Yasasıdır"

Sosyal medyaya sansür düzenlemesine de değinen Akşener, "Neymiş sosyal medya yalancıymış. Bu yasa internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Bu yasa bir istibdat yasasıdır. Gerçeklerden, adaletten korkuyorlar. Herkesin doğruları, gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar. Rant düzeninin dağılmasından korkuyorlar. Saray sefasının bitmesinden korkuyorlar. Öyle bir panik halindeler ki havuz medyasındaki düzeni sosyal medyaya taşımak için uğraşıyorlar. Biz kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener kürsüyü burada Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'e bıraktı.

Kürsü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in

Kürsüye gelen Nazmi Bilgin, şunları söyledi:

"Bu Gazi Meclis'in kürsüsünde bulunup size hitap etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Dün de CHP grubunda Sayın Pınar Türenç bu yasa ile ilgili sıkıntıları dile getirdi. Huzurunuzda yalnız bir Nazmi Bilgin olarak değil, tüm basın kuruluşlarının temsilcisi olarak bulunuyorum. 52 yıldır gazeteciyim.

Bu yasa hem içeriği açısından, hem yasa tekniği açısından, hem yeni suçlar ihdas etmesi açısından bir sansür çorbası. Mevlana Celaleddin-i Rumi bir gün çalışırken birisi yanına yaklaşıp 'Hocam bunca zaman yazarsın, okursun, ne bilirsin?' demiş. Rumi başını kaldırıp gülümseyerek 'Haddimi bilirim' demiş. Bütün bu sorunlar haddini bilmez kişilerin başının altından çıkıyor. Bizim bunca yıl harcadığımız bilgi birikimi her zaman bu ülkenin emrine amadedir. 

"6 Ay İçinde Anadolu'da Gazete Kalmayacak"

Sayın Milletvekilleri, seçim bölgelerinize gittiğinizde oradaki gazete bürolarını ziyaret ediyorsunuz. Bu kanun çıkarsa eğer onları daha sık ziyaret edin. Zira bu yasa çıkarsa Anadolu'da 6 ay içinde ziyaret edecek ne gazete, ne de gazeteci bulacaksınız. Sansür yönünün de ötesinde Anadolu'daki gazetelerin kapılarına kilit vurulacak kanunun belli maddeleri gözden kaçırılıyor. Bu yasayla zaten belirli bir ilan pastasını paylaşan Anadolu basınına internet basını ilave ediliyor. 

Bu durumda Anadolu'da bir tek gazete bulamayacaksınız. Yerel basın demokrasinin çiçekleridir. Farklı görüşler serdederler, kendi illerinde bir denetim mekanizmasıdır. Ta Milli Mücadele'den beri...

"Bunu Görmeyin, O Ormanlar Cayır Cayır Yansın, Yoksa Sizi 3 Yıl Hapse Atarım!"

Anadolu medyasının kapatılmasına göz yummamamız lazım. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Bu yasayla suç oluşturuluyor. 'Halk arasında korku ve endişe yaratmak saikiyle' diye başlayan bir madde var. Daha yasa çıkmadan İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Diyor ki kamu kurumları dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyin. Yani diyor ki 'Biz geçen seneden beri uçak kiralayamadık, gece uçuşu yapan helikopterler kiralayamadık. Bunu görmeyin o ormanlar cayır cayır yansın. Yoksa sizi 3 yıl hapse atarım.'

Bir korku iklimi uzun zamandır yaratılmaya çalışılıyor. Muhalefetin bu korku zincirini, ülkede demokrasiye, Atatürk ilkelerine inanan kişilerle çözeceğine inanıyorum. Bu ülke ne badireler atlattı, bunları da atlatır. Sonsuz iktidar, sonsuz hayat yoktur. Bu yasayı çıkaranlar, kendilerine inanan, kendilerini savunan gazetecilere de ceza veriyorlar. 

"'Gezi'de Cami Yakıldı' Diyen Yalan Haber Üretmiş Olmuyor mu?"

Nietsche'nin güzel bir lafı var. Birini itham ederken en az 3 parmağınızın kendinizi gösterdiğini unutmayın. Bu yasanın çıktığını kabul edelim. Önemli bir kişi çıkıp dese ki 'Gezi olaylarında camileri yaktılar', bundan ala dezenformasyon olmaz. Bunu yazan kişi 3 yıla kadar hapisle yargılanır. Bunu söyleyen kişi yalan haber üretmiş olmuyor mu? 

Bizim kuşak şerbetlidir. 

Ne mümkün zulm ile, bîdâd ile imhâ-yı hürriyet!
Çalış, vicdanı kaldır, muktedirsen âdemiyetten!

"Yaşasın Hürriyet!"

Yani diyor ki zulm ile işkenceyle hürriyeti ortadan kaldıramazsınız. Eğer muktedirseniz düşünceyi ortadan kaldırın. Buna muktedir olan hiçbir adem olmadı ve olmayacak da. Buradan selam olsun, istibdada karşı mücadele edenlere, selam olsun cumhuriyetin değerlerini hayatı pahasına koruyanlara, selam olsun her şeye rağmen basın hürriyeti için savaş verenlere, yaşasın hürriyet, yaşasın adalet, kahrolsun istibdat, kahrolsun sansür!"

"Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet"

Kürsüye dönerek "Ne kadar kadersiziz. Dön baba dönelim, kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet" diyen Akşener, "Kaç yıl olmuş söyleneli, hala söylüyoruz. Bu zihniyeti değiştirmek için az kaldı. Milletin haber alma hakkına göz dikenleri unutmayacağız. Emanete hıyanet edenleri unutmayacağız. Milletimizin temel hakkını sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.


Marmaris Yangını: "Yine Hazırlık Yok, Yine Uçak Yok"

Marmaris'te meydana gelen orman yangınına da değinen Akşener, "Geçen sene yaşadığımız korkunç günlerin tekrar yaşanmaması için dua ediyoruz. Dün akşam Marmaris'ten felaket haberi geldi. yine hazırlık yok, yine uçak yok. İktidarı bir kez daha uyarmak istiyorum. Yangınları unutmadık. Muğla'daki yangınlarda İl Başkanımız ağlayarak, 'Ormandan bir çığlık yükseldi ki bunu nasıl unutacağım' dedi. Onu unutmayalım ki bunlar unutmasın. Muhterem iktidar siz de unutmayacaksınız. 13 uçağınız olmasına rağmen 'Yangın söndürme uçağımız yok' denilen kepazeliği unutmayacağız, siz de unutmayacaksınız" dedi.

Vatandaş Ne Diyor?

İYİ Parti olarak il il gezileri sürdürdüklerini belirten Akşener, "Geçtiğimiz hafta da Manisa'daydık. Butik işleten bir esnaf, 'Alım gücü düştü. Mal almaya gittiğimde elimdeki para da gitmiş. Her ürün üç katı fiyatı' diyor. Kebapçı esnafı 'Aldığımızı yerine koyamıyoruz. 15 lirayken para kazanıyordum, 30 liradan satarken kazanmıyorum. Yıllardır bu işi yapıyorum böyle bir şey görmedim'. Onun diliyle söylüyorum 'Rahmetli Ecevit'e yazarkasa atıldığı zaman bile böyle değildi' diyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

iyi parti genel başkanı meral akşener grup toplantısı konuşuyor irem yaman katıldı nazmi bilgin hürriyet istibdat