İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Hem Hamas Terörünün Hem İsrail Terörünün Karşısındayız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısından konuştu. İsrail-Filistin savaşı hakkında konuşan Akşener "Nasıl ki Hamas'ın uyguladığı terörün karşısında duruyorsak İsrail'in bayram günü Kudüs'te Müslümanlara ateş açan terörün de karşısında duruyoruz. Basiretsiz Filistin hükümetinin Türk düşmanı tavırlarını bölgede can çekişen Filistin halkına mal edemeyiz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısından konuştu. İsrail-Filistin savaşı hakkında konuşan Akşener "Nasıl ki Hamas’ın uyguladığı terörün karşısında duruyorsak İsrail’in bayram günü Kudüs’te Müslümanlara ateş açan terörün de karşısında duruyoruz. Basiretsiz Filistin hükümetinin Türk düşmanı tavırlarını bölgede can çekişen Filistin halkına mal edemeyiz." dedi. 

Akşener İsrail-Filistin çatışmasında Dışişleri'nin konumunu destekleyerek "Dışişleri Bakanlığı’nın bugüne kadar sergilemiş olduğu sağduyulu ve dengeli duruşu doğru buluyor ve en azından şu ana kadar eski hatalardan ders çıkartılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Akşener "Nasıl ki Hamas’ın sivilleri hedef alan eyleminin karşısında duruyorsak İsrail’in de ‘savaş’ diyerek meşru göstermeye çalıştığı ama Gazzeli sivilleri hedef alan eylemlerinin karşısında da duruyoruz. Masumları öldürüyorsan bu savaş değil, terördür. Asker-sivil ayrımı yapmıyorsan bu terördür" ifadelerini kullandı.

Teröre bir kılıf bulunamayacağını belirten Akşener, “Hedefine sivilleri alan, kadın bedeni üzerinden çirkin ve kirli bir propagandaya dönüşen her türlü saldırı bir insanlık suçudur, bir ahlak suçudur, bir terör suçudur. Gazze’de yaşananlar terördür. Ve Hamas, yapmış olduğu bu eylemler ile Filistin halkının haklı mücadelesine, kara bir leke sürmüştür. 1967 sınırları çerçevesinde, bağımsız bir Filistin Devleti’nin, kurulma çabaları sürerken; bölgenin istikrara kavuşması için, dünya kamuoyu destek verirken; bu terör eylemi, en büyük zararı, Filistin halkına vermiştir. Ve nitekim, yıllardır uluslararası hukuku çiğneyen İsrail’i, bugün, dünya kamuoyu nazarında, mağdur hâline getirmiştir. Dışişleri Bakanlığımızın bugüne kadar sergilemiş olduğu sağduyulu duruşu doğru buluyoruz. Eski hatalardan ders çıkartılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Akşener konuşmasının devamında Türk askerinin Gazze'ye gitmesini isteyen güruha ve Suriyeli sığınmacılara da değinerek "Askerliğin A'sından anlamayan, sürekli kaçan bir güruh başladılar, 'Mehmetçik Gazze'ye gitsin'. Ne güzel iş. Mehmetçik bu ülkenin varlığını, birliğini, güvenliğini korumak için var. Çok istiyorlarsa Suriyeliler, Afganlar gitsin. Halil Konakçı da başta olmak üzere, Türkiye’de sığınmacı olarak bulunan Suriyeliler başta olmak üzere ülkelerindeki savaştan kaçtılar bari Gazze’de gidip İsraillileri vursunlar. İlk arabaları da bizzat emekli maaşımdan ben karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

akşener filistin akşener israil meral akşener filistin meral akşener israil meral akşener hamas iyi parti filistin iyi parti hamas iyi parti israil