İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Netanyahu Terörü İle Hamas Terörü Aynı Şeydir

TAKİP ET

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sivilleri, çocukları öldüren Netanyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir ve sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi bir katil gibi bir terörist gibi muamele görmelidir" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarından bir gün önce AKP’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda “Büyük Filistin Mitingi” düzenlenmesini sert sözlerle eleştirerek, “29 Ekim’de, geçtim mitingi, fener alayına bile mesafeli dururken, 28 Ekim’de Filistin mitingi yapanlar var. Hiç utanmadan, cumhuriyetin karşısına Filistin’deki mezalimi dikmeye kalkanlar var” dedi.

Akşener aynı zamanda "Sivilleri, çocukları öldüren Netanyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir ve sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi bir katil gibi bir terörist gibi muamele görmelidir" ifadelerini kullandı.

Akşener, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türkiye’nin Gazze’yi koruma ve kollama misyonu üstlenmesi gerektiği açıklamasına ve “Devletim istesin, şartlar da öyle gerektirsin, Gazze’deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim” sözlerini de eleştirdi: 

“Her şartta ülkemizin güvenliğini amaçlayan ve hiçbir milletin aleyhinde olmayan, barış yanlısı bir duruş bizim daimi ilkemizdir. ‘Mehmetçik Gazze’ye’ diye slogan atan, şuursuz bir zihniyetin dolduruşuna gelenler var. Üstelik bunu milliyetçilik diye pazarlayanlar da var. Başka anaların doğurduğu çocukların sırtından çağrılar yapıp kabadayı pozları vererek milliyetçi olunmaz. Gazze’yi bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa, vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre o zaman buyursunlar, görevlerinden istifa edip sosyal medyada sergiledikleri bu vatanperverliklerini sahada da göstersinler, Gazze’ye gitsinler. Ama öyle, geniş zaman kipleriyle atılan, yüksek desibelli ama eylemden uzak tiratlarla olmaz çünkü büyük sözlerin hakkı, büyük eylemlerle verilir.”

akşener hamas meral akşener hamas akşener israil akşener netanyahu hamas terörü