İYİ Parti Genel Merkezi'nde Arbede

TAKİP ET

2. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştiren İYİ Parti'de Taban Hareketi isimli bir oluşum kuran bir grup partili Genel Merkez'e gelerek süreçten duydukları rahatsızlığı dile getirmek istedi. Ancak iddiaya göre içinde kadınların da bulunduğu grup Genel Merkez binasında saldırıya uğradı.

İYİ Parti, 20 Eylül Pazar günü gerçekleştirdiği 2. Olağan Kurultayı'ndan sonra 'parti içi demokrasi' eleştirilerinin yükseldiği bir krize girdi. Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından hazırlandığı iddia edilen "Genel İdare Kurulu seçimlerinde oy verilmeyecekler" listesinden rahatsızlık duyan bazı partililer çözüm arayışını sürdürüyor.

Bu doğrultuda kendilerine Taban Hareketi adını veren bir oluşum da taleplerini iletmek ve çözüm önerilerini dinlemek amacıyla bugün İYİ Parti Genel Merkezi'ne gitti. Burada partinin Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili olan Lütfü Türkkan ile bir araya geldi. Uzun süre ses getirecek olay ise bu esnada yaşandı ve iddiaya göre aralarında 3-4 kadının da bulunduğu grup ile gerçekleştirilen toplantının sonuna doğru Taban  Hareketi mensupları saldırıya uğradı.

Toplantıda yer alan bir kadın tarafından Genel Merkez binasından zorlukla çıktıktan sonra çekilen bir videoda dile getirilen iddiaya göre saldırıyı gerçekleştirenler arasında Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da bulunuyordu.

Yine toplantıda yer alan bir başka isim de Genel Merkez çıkışında gerçekleştirdiği konuşmada Dikbayır'ın beraberindeki gençlerle saldırdığını, Türkkan'ın kendisine 'bana sarıl' diyerek saldırıya uğrayan isimleri binadan çıkardığını söyledi.

iyi parti genel merkezi kadına şiddet ümit dikbayır taban hareketi koray aydın lütfü türkkan