İYİ Parti Gereğini Yaptı! İzmir'deki 'Metin Yüksel Anması' Rezaletinin Sorumluları Görevden Alındı

TAKİP ET

İzmir'de Ülkücü Şehit Çakıroğlu ile beraber şeriatçı bir militanı da anmak için anma programı düzenlemeye teşebbüs eden İYİ Gençlik İzmir İl ve Bergama İlçe başkanları görevden alındı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Bergama'da 'Kayı Boyunun İYİ Çocuklarını Rahmetle Anıyoruz' isimli bir programla Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile beraber Akıncılar Derneği mensubu şeriatçı militan Metin Yüksel'i de anmaya teşebbüs eden isimlerin görevden alındığını duyurdu.

Güne damgasını vuran skandal, partinin Gençlik Kolları İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımla ortaya çıkmıştı. 19 Şubat günü Bergama İlçe Başkanlığı'nın önünde konuya ilişkin bir program yapılacağı yönündeki duyurudan kısa süre sonra yoğun tepki gösterilmesi üzerine önce ilgili sosyal medya paylaşımı kaldırılmış, sonra program iptal edilmişti.

İl Başkanı Kırkpınar, konuya dair İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda "Gençlik Kolları Bergama İlçe Başkanı Seyhan Şar ve Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı M. Baki Eren görevden alınmıştır" ifadelerine yer verdi.

iyi parti izmir il başkanlığı hüsmen kırkpınar bergama ilçe başkanlığı m. baki eren kayı boyunun iyi çocukları seyhan şar izmir il başkanı iyi gençlik metin yüksel fırat çakıroğlu