İYİ Parti Grup Başkanı Tatlıoğlu 'Erdoğan'ı Geçen 3 İsim Var' Dedi, Kılıçdaroğlu'nu Saymadı

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, yaklaşan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daktilo1984 YouTube kanalında konuşan İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, erken seçim ihtimali olup olmadığına ilişkin bir soruya cevaben "Oylarının üçte birini kaybetmiş bir Ak Parti ve oylarının yarısını kaybetmiş bir MHP var. Dolayısıyla, siyasal sorumluluk olarak bu şartlarda ülkeyi seçime götürmek gerekirdi. Ama Haziran itibarıyla ülke bir seçim atmosferine girmiş durumda. Ekim, Kasım gibi bir seçime gidilebileceği söyleniliyor. Çünkü bu hükümet bir kış daha geçiremeyebilir. Ama bir yandan da gidebildiği kadar gitme arzusunda bir Erdoğan var" dedi.

Altılı Masanın 3 Amacı

Altılı masanın 3 farklı iş birliği alanı sıralayan Tatlıoğlu, "Birincisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemdir. Seçimde 2 seçenek olacak: Başkanlık sistemi ve demokratik parlamenter sistem. Dolayısıyla, altılı masa ilk amacına ulaştı" diye konuştu.

Altılı masanın ikinci varlık sebebinin ortak aday belirlemek olduğunu belirten Tatlıoğlu, "Üçüncü temel amaç da seçim güvenliğini sağlamaktır. Genel Başkanımız başbakan olmak istediğini açıklayarak gelecek dönemde Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçileceğini ve başbakanın ülkeyi yöneteceğini de vurgulamış oldu" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ı Geçen Üç Aday Var: Akşener, Yavaş, İmamoğlu"

6 partinin seçimin hangi adayla kazanılacağını ciddi şekilde masaya yatıracağını belirten Tatlıoğlu, "Bu da bugünün bilimsel yöntemleriyle ortaya çıkıyor. Bugün üç aday Sayın Erdoğan’ı geçiyor: Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu. O gün geldiğinde bu isimlerden hangisiyle daha iyi kazanılacağı belirlenecek ve seçilen isimle bir protokol yapılacak, hangi görevleri üstleneceği belirlenecek, yardımcıları ve hükümeti belirlenecek ve seçime bu şekilde girilecek" dedi.

"Cumhur İttifakı'nın Adayını Belirlemesi Daha Zor"

"Herkes aday olabilir" diyen Tatlıoğlu, "Ama temel olarak Türkiye’de bir kampanya yürütebilecek, kampanyası Millet İttifakı’nın prensipleriyle uyumlu olacak ve yapılacak protokole bağlı bir aday olması gerekir. Bence ortak adayı belirlemek en kolay iş ve şu an Cumhur İttifakı’nın adayını belirlemesi ise Millet İttifakı’nın belirlemesinden daha zor. Çünkü düşüş içerisindeler" ifadelerini kullandı.

iyi parti grup başkanı ismail tatlıoğlu erdoğan geçen üç isim var dedi kemal kılıçdaroğlu saymadı