İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan'dan İzmir Depremiyle Alakalı Basın Açıklaması

TAKİP ET

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan İzmir depremiyle ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan İzmir depremiyle ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. İktidarı sert bir dille eleştiren Türkkan, "Umarım bundan sonra İktidar apartman diye mezarlık inşa edilmesine izin vermez ve gerekli adımları atar" şeklinde konuştu.

Açıklama şöyle:

"Cuma günü ne yazık ki yine yüreğimiz yandı. Acımız hala taze. Deprem de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.  Dün itibariyle de İzmir’de enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. 

AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çalışmalara katılan diğer belediyelerin çalışanları büyük fedakârlıklarla önemli işlere imza attı. Gece gündüz demeden zor şartlarda canla başla çalışan tüm kurtarma ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. İzmir’de yaşanan deprem felaketinde 114 vatandaşımızı kaybettik. 137 vatandaşımızın da tedavisi sürüyor. Saatler geçtikçe canımız yandı, canımız azaldı, enkaz altından çıkarılan her bir canla beraber umutlarımız daha da arttı. 

Ama hayat bazen ne kadar da acımasız! Annesi, herkesten ve her şeyden önce annesi, babası, eşi, nişanlısı, çocukları, arkadaşları, yalnız onlar mı, bütün bir millet acı ve azap içinde bekledik.

Kimsenin gözüne uyku girmedi, lokmalar boğazımız da düğümlendi. Bizim umutlarımızı depremde enkaz altından sağ çıkan Elif, İdil, Ayda ve daha nice canlarımız öyle tazelediler ki; yenilendik, motivasyonumuz arttı ve gözlerimiz dolu dolu hayata yeniden bağlandık. Deprem gerçeği ile yüzleşmemiz gerekli. 

Hepiniz biliyorsunuz ki hayatını kaybeden insanların sorumlusu deprem değil, 1999 depreminden bu yana sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticiler ve müteahhitlerdir. Umarım bundan sonra İktidar apartman diye mezarlık inşa edilmesine izin vermez ve gerekli adımları atar. 2002’den beri depremlerle ilgili verilen 58 araştırma önergesini reddeden Ak Parti’ye son yaşanan deprem ders olmuştur. Salı günü Genel Kurul’da 5 parti grubunun ortak önergesiyle depremde alınması gereken tedbirlerle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisi kabul edildi. Geç de olsa bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Bu konuda komisyonun yapacağı çalışmalar büyük önem taşıyor. Biz de İYİ Parti olarak komisyonda görev alacak 2 milletvekilimizle komisyon çalışmalarını titizlikle takip edeceğiz.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadelerini okudum, 'sadece kamu imkanıyla olacak iş değil. Vatandaşımız da evleri depreme dayanıklı mı baktırmalı, gerekirse üstüne biraz koyarak sağlam bina için harekete geçmeli' demiş. Sayın Cumhurbaşkanı hakikaten saraydan bakmaya başlamış meseleye, Saraydan görülmüyor çünkü bunlar. İki gün evvel Gebze’de belediyenin önünde vatandaş kendini yakmak istedi, sebebi açım diyor adam. Açım diyen adama evini daha konforlu yapsın demek bu vatandaşın derdiyle ilgilenmiyor demek. Bir de 1939 Erzincan depremini hatırlatmış ve o dönemde Faik Öztrak’ın Babasının İçişleri Bakanı olduğunu söylemiş. Ben Sayın Cumhurbaşkanı İzmir’de kayıtlara girmiş ilk deprem M.Ö. 26 yılında yaşanmış daha sonra M.S. 7. Yüzyılda da 7 büyüklüğünde deprem yaşanmış Sayın Cumhurbaşkanı şimdi bu depremlerin failleri kim bunu araştırmalı. El insaf; 18 yıldır iktidardasınız 36.9 milyar dolar deprem vergisi topladınız hiçbirşey yapmadınız 1939’daki Erzincan depremini söylüyorsunuz. İnsanda biraz yüz ister, insanda biraz astar ister."

lütfü türkkan iyi parti kocaeli milletvekili tbmm grup başkan vekili iyi parti iyi partili türkkandan izmir depremi açıklaması iktidarı eleştirdi erdoğanı eleştirdi recep tayyip erdoğan