İYİ Parti Heyeti CHP ile Seçim Gündemini Görüştü

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı, bugün TBMM'de CHP Grubu'nu ziyaret etti.. CHP Grup Başkanvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı, İYİ Parti heyetini CHP Grubu Toplantı Salonu'nda ağırladı

İYİ Parti Grup yönetimi, CHP Grubu'nu TBMM'de ziyaret ederek afet bölgelerinde yaşanan acıları ve yerleştirilen vatandaşların oy kullanma hakları konusunda görüşmek istediklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütüğü kanununa geçici bir madde ilavesi ve anayasa değişikliği gerektiren bir konuda CHP ile istişarede bulunmaya geldiklerini söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı, bugün TBMM'de CHP Grubu'nu ziyaret etti.. CHP Grup Başkanvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı, İYİ Parti heyetini CHP Grubu Toplantı Salonu'nda ağırladılar ve görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

İYİ Parti Heyeti, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, afet bölgelerinde yaşanan büyük acıların sonucu olarak yüzbinlerce vatandaşın başka illere yerleşmek veya yerleştirilmek durumunda kaldığını belirtti. İYİ Parti Heyeti, kendi illeri ile ilgili milletvekilliği seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapı oluşturmak amacıyla seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanuna bir geçici madde ilavesi ve anayasa değişikliği gerektiren bir konuda CHP ile istişarede bulunduklarını açıkladı.

İYİ Parti Heyeti'nin AKP Grubu'nu da ziyaret edeceği ve sürecin kısa olduğunu, bu süreçte temsilde adaleti sağlamak için geçici de olsa ikametini alan vatandaşların kendi illeri ile ilgili milletvekilliği seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapı oluşturma amacında olduklarını ifade etti.

iyi parti chp seçim aday seçim işleri