İYİ Parti İBB Meclisini Terk Etti

TAKİP ET

İYİ Parti grubu, siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile yapılan toplantıya davet edilmemeleri gerekçesiyle İBB Meclis toplantısını terk etti.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı oturumlarının ikinci bileşimi, salgın tedbileri nedeniyle Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un yönettiği toplantının başında İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bilgilendirme konuşması yapmak üzere söz istedi.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, pazartesi günü yaptığı konuşmanın AKP grup başkanvekili Tevfik Göksu tarafından eleştirildiğini ve Göksu’nun kendisiyle başkanvekilleri toplantısında bir arada bulunmak istemediğinin kendisine söylediğini ifade etti.

Özkan konuyu şu şekilde anlattı:

“Meclis başkanvekilimiz sabah beni aradı aynı konuyu söyledi. Ben de kullandığım ‘narsizmin gölgesinde mitomanik varsayımlar üzerine bir konuşma yapılacak' cümlesini izah ettim. Bu konuyla ilgili özür dilemem gerektiği bana söylendi. Ben de özür dilemeyeceğimi, çünkü bizim grubumuza ‘yancılar, malı götürenler, yandaşlar…' söylemini kullanmaya devam ettiğini söyledim. Mecliste daha önceki mutabakatımıza uymayan Göksu'dur. Mitomani söylemini sayın Erdoğan, CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu için 13 Nisan 2020 tarihinde söyledi.”

AKP'nin Başkanvekili Değilsiniz Tepkisi

İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un taraflı davrandığını düşünen Özkan, “Siz AK Parti'nin başkanvekili değilsiniz. İBB'nin meclis başkanvekilisiniz” dedi.

Özkan devamında “İYİ Parti grubu adına burayı temsil ediyorum. Bizi bugün yapılan grup başkanvekilleri toplantısına davet etmediğiniz için sizleri kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bugün meclisi protesto etmek adına meclise katılmayacağız. Kamuoyunun takdirine sunuyorum” ifadelerini kullandı ve İYİ Parti grubu meclisi toplu halde terk etti..

iyi parti ibrahim özkan ibb meclisi tevfik göksu zeynel abidin okul