İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanından Karabük Üniversitesi Paylaşımı: Mürteci Hakyol Örgütünü İşaret Etti

TAKİP ET

Yabancı uyruklu şahıslarla yaşadıkları cinsel birlikteliklerden sonra bulaşıcı hastalık kaptıklarını söyleyen bazı Türk öğrencilerin paylaşımları ile gündeme gelen Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olayların yankıları sürerken, üniversite ile ilgili bir başka iddia İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Akyüz'den geldi.

Akyüz, yükseköğrenimi orada tamamlamış biri olarak, üniversite içindeki tarikat yapılanmasına ve bu yapılanmanın öğretim görevlileri tarafından da açık elden desteklendiğine dikkat çekti. Eğitim alanında ciddi bir güç sahibi olan mürteci 'Hakyol Tarikatı'nın, kendileri gibi mürteci şahısları yüksek mevkilere getirdiğini söylerken, 2019 yılında üniversitenin tarih bölümünde açılan bir kadro için 'Balkanlarda Madencilik Üzerine Çalışıyor Olma Şartı' koyulduğu haberi üzerinden, cemaatteki hocaların,  Karabük Üniversitesi'nde ciddi bir söz hakkına sahip olduğunu söyledi.

Muhammet Akyüz, Afrikalı öğrenciler konusunu da üniversitenin bildiğini iddia etti ve olayla ilgili "Oradaki birkaç yetkili hocanın Ankara ile kontrollü götürdüğü ve bugünkü sonuca ulaştığı bir garabet. Bu öğrenciler üzerinden ciddi bir rant meydana geldi." açıklamasını yaptı.

 

 

karabük afrikalı öğrenci HPV-HIV bulaşıcı hastalık hakyol örgütü mürteci iyi parti muhammet akyüz