İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ'ın Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olmakla itham ettiği İl Başkanı Kavuncu, söz konusu iddiaları iftira ve alçaklık olarak nitelendirdi ve yarın Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın katıldığı canlı yayında kendisine yönelik ithamlarına önce telefonla bağlandığı CNN Türk ekranlarında , sonrasında da İl Başkanlığı binasında bir araya geldiği partililere hitaben gerçekleştirdiği konuşmada sert bir şekilde cevap verdi.

Ahmet Hakan'ın programına bağlanarak cevap hakkını kullanan Kavuncu, "Davaya, partiye zarar verecek kamuoyunda bu yoğun tartışmaların kişisel çıkarlar için yapılmasını hiçbir zaman sağlıklı bulmadım. Ben yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın" dedi.

Özdağ'ın iddialarının merkezinde yer alan mensubu olduğu dernekle alakalı da konuşan Kavuncu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Türk mahkemelerine de doğumumdan bu yaşıma kadar bütün yaşantımı didik didik etmelerine imkan vereceğim.

Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim. Benim başkan yardımcısı olduğum dönemde bu iş adamları derneğinin Zeki Pilge de başkanlığını yapıyordu.

Daha sonra bir takım evrakta oynamayla 2013-2014 yılında Fettah Tamince bu derneğin başkanı oldu. Sanki Fettah Tamince’yle biz aynı dönem çalışmışız gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bunlar çok üzüntü verici, parti içinde bu tür iftiralarla kendine yol açmaya çalışmak da utanç verici. Ben hem bu dünyada, hem öbür dünyada bu alçaklığı yapan herkesle hesaplaşacağım. Yok öyle ya ma! İnsanlara iftira atıp, bütün kamuoyunda linç etmeye çalışıp, ailesi, 3 tane çocuğu, babası Türk milliyetçiliğine hizmet etmiş bir insanı karalamaya çalışmak hiç kimsenin haddi değil."

Kavuncu Söz Konusu İthamın Gerekçesi Olarak Kongreyi İşaret Etti

"Bütün problem, İstanbul İl Kongresinde kendileri taraf oldu. Kongrede biz çok güzel bir süreç yaşadık, her iki aday da ilçe ilçe dolaşıp kendini ifade etti. Bu milletvekili kapı kapı dolaşıp aynı iftiraları bütün delegelere yaptı, yetmedi, benim partiden Türk milliyetçilerini tasfiye kalktığın gibi çok daha ağır bir iftirada bulundu. Bütün bunların hiçbir karşılığı olmadığını da Kongrede İstanbul delegeleri mühürledi."

 

39 İlçe Başkanından Kavuncu'ya Destek

Buğra Kavuncu'nun Özdağ'ın iddiaları ile karşı karşıya kalması üzerine İstanbul'da partililer İl Başkanlığı binasına akın etti. Kavuncu, burada gerçekleştirdiği konuşmada suç duyurusunda bulunacağını yineledi ve iddialara ilişkin "Bugün akşam saati itibariyle gördüklerim ve yaşadıklarım; iğrenç, şerefsizce, alçakça... Daha fazla gitmeyeyim, daha ağır kelimeler söyleyeceğim. Bunlar tahammül edilebilir şeyler değil" şeklinde sert cümleler kurdu.

39 İlçe Başkanı da teşkilat mensuplarıyla birlikte geldikleri İl Başkanlığı'nda Kavuncu'ya desteklerini yineledi. Parti, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak Kavuncu'ya ilçe başkanlarının da eşlik edeceğini bildirirken ilçe başkanlarının ayrıca Özdağ'ı kınamak üzere ortak bir bildiri de hazırlayacağı öğrenildi.

İstanbul İl Başkanlığı'na Kavuncu'ya destek vermek amacıyla giden isimler arasında Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ile Aksaray Milletvekili Ayhan Erel de yer aldı. Partideki 'liste krizinin' taraflarından biri olan Erel, grup toplantılarına katılmama kararı alan vekillerden biriydi. Erel, yaşanan olaylardan sonra bu kararından vazgeçerek yarınki grup toplantısına katılmaya karar vererek Ankara'ya hareket etti.

buğra kavuncu iyi parti ümit özdağ istanbul il başkanlığı 39 ilçe başkanı destek verdi