İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu PKK'nın Suikast Listesinde

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl MHP'lilerin saldırısına uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kürtçü terör örgütü PKK tarafından suikast listesine alındı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın haberine göre Kürtçü terör örgütü PKK/KCK, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu suikast listesine aldı. Olay, gizli tanığın ifadesiyle ortaya çıktı.

Cumartesi günü İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun evine giden iki polis memuru Kavuncu'ya, Tekirdağ'da yakalanan bir PKK'lının kendisinin örgütün suikast listesinde olduğunu itiraf ettiğini iletti.

Saymaz'ın aktardığına göre Kavuncu'ya iletilen tebligatta "Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 30 Haziran 2022 tarih ve 2022/119429 sayılı soruşturma evrakında gizli tanığın Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde vermiş olduğu beyanlarında PKK içerisinde faaliyet yürüten şahıslarla ilgili çeşitli beyanların yanı sıra PKK/KCK terör örgütü tarafından saldırı yapılacağı konusunda beyan olan isimlerden Kavuncu’nun can güvenliği ile ilgili olarak…" ifadelerine yer verildi.

"Başıma Geleceklerden İçişleri Bakanlığı Sorumludur" Demişti

Normal şartlarda, TBMM'de grubu bulunan partilerin İstanbul İl Başkanlıklarının önüne polis noktaları kuruluyor ve İl Başkanlarına polis koruması tahsis ediliyor. Meclis grubu bulunan partilerin terör ve suç örgütlerinin tehditlerinin potansiyel hedefi olması nedeniyle sürdürülen bu uygulama, 11 Kasım 2019'da Buğra Kavuncu için bozuldu. Korumanın geri çekilmesi kararına Kavuncu, "Gerekçe bildirilmeden tebligat yapılmıştır. Başıma geleceklerden İçişleri Bakanlığı sorumludur" şerhini düştü.

Dava Sürerken Saldırıya Uğradı: Özdağ FETÖ'cü İlan Etti

Ancak Terörle Mücadele Şubesi, Kavuncu'nun terör örgütlerinin hedefi olduğuna dair bir bilgi ya da belgeye rastlanmadığını öne sürerek Kavuncu'nun koruma taleplerini reddetti. Aradan geçen sürede birkaç defa koruma isteyen Kavuncu, 19 Ekim 2020'de Ümit Özdağ tarafından "FETÖ'cü" ilan edildi. 30 Ekim ve 2 Aralık'ta tekrar tekrar koruma için başvuran Kavuncu, sonunda 28 Temmuz 2021'de dava açarak koruma verilmemesi kararının yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Dava sürerken 20 Ağustos 2021'de Buğra Kavuncu Halk TV canlı yayınından ayrıldıktan sonra saldırıya uğradı. MHP'li bir şahsın yumruklu saldırısına uğrayan Kavuncu'nun koruma talebi bu olaydan 20 gün sonra reddedildi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kavuncu'nun "terör örgütlerinin hedefi olduğuna dair bilgi ve belgeye rastlanmadığını" ifade etti. Mahkeme ise Kavuncu'yu haklı bularak yürütmeyi durdurdu.

iyi parti istanbul il başkanı buğra kavuncu pkk suikast listesinde