İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü olmakla itham ettiği İstanbul İl Başkanı Kavuncu, Çağlayan Adliyesi'ne giderek Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti'de 2. Olağan Kurultay'da patlak veren 'liste krizi', İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın katıldığı bir canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla itham etmesiyle içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Özdağ'ın söz konusu suçlamaları yönelttiği gece farklı mecralardan Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Kavuncu, bugün 11.00'de beraberindeki partililerle Çağlayan Adliyesi'ne gitti.

Adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kavuncu, şöyle konuştu:

"Hakkımda bir televizyon programında maalesef, partimizin bir milletvekilinin yapmış olduğu iftira ve hakaret eğilimi taşıyan açıklamalarıyla alakalı birazdan bir suç duyurusunda bulunacağız. Tabii bu duyuruyu yapmamın birçok sebebi var. Bunlardan ilki, biz haklarımızı hep hukuk dahilinde aradık. Bağımsız ve özgür gazetecilik yapanları tenzih ediyorum, samimi ve halis niyetlerle siyaset yapanları da tenzih ediyorum. Ama bunun dışında görüyorsunuz, iftiracılar, televizyon kanallarında ve bizler adalet kapılarındayız. Yapılan bütün iftiralarla alakalı biz suç duyurumuzu yapacağız. Bunun ilk sebebi budur.

İkincisi; İYİ Parti, bugüne kadar çok meşakkatli bir süreçten geçti ve özellikle son dönemde gözü, gönlü, yüreği bize dönmeye başlamış insanlarımızın, vatandaşlarımızın aklını bulandırmaya yönelik herhangi bir faaliyete ve eyleme de asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim yerimiz, yurdumuz, il başkanlığımızın adresi belli. Benim çocukluğumdan bu yaşıma kadar yaşadığım hayat gün gibi ortada. Dolayısıyla bizimle alakalı en ufak bir tereddütünüz, şüphe yaratılmaya çalışılıyorsa bununla alakalı hiçbir sıkıntınız olmasın.

İYİ Parti'nin bu büyüme sürecinde, yükseliş sürecinde belli ki, bazı çevreler rahatsız olmuş. Bugüne kadar kanallarında Genel Başkanımızın grup konuşmalarının çok ufak bir kısmına yer verenlerin bugün nasıl saatlerce İYİ Parti'yi konuştuğunu görüyorsunuz. Bu, bu olaydan bile nasıl bir fırsat yakalama peşinde olunduğunun da en büyük göstergesi."

iyi parti istanbul il başkanı buğra kavuncu ümit özdağ milletvekili fetö ithamı adliye suç duyurusu