İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu'dan Gaziler Derneğine Ziyaret

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Gaziler Günü münasebeti ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ne ziyarette bulundu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin Gülhane’deki merkezini ve Avcılar’daki şubesini ziyaret etti.

Buğra Kavuncu ve beraberindeki heyet, Avcılar’daki Gaziler Evi’ne giderek, buradaki gazilerle bir araya geldi.

Buğra Kavuncu, son yaptıkları divan toplantısında bu haftanın gazi ve şehit derneklerini ziyarete ayrılması ve 39 ilçede bunun gerçekleştirilmesi noktasında bir karar aldıklarını belirtti. “Yapabileceğimiz en güzel şey bütün gazilerimizi anmak ve onlara kalpten ‘merhaba’ demek. Gaziler haftasında gazilerimizi minnetle anıyoruz” diyen Kavuncu, “Gazilerimizin sorunlarını anlayabilmek için birkaç çalışma yaptık ve hukuk ekibimizle görüştük. Tabii burada kafa karışıklıkları hâlâ var. Bundan dolayı sizleri dinlemeye geldik” ifadelerini kullandı.

Bütün Problemlerinizi Not Aldık

Kavuncu’nun bir sonraki durağı ise Gülhane Parkı’ndaki dernek merkezi oldu. Buradaki gazilerle sohbet eden Kavuncu, özellikle Kıbrıs gazilerinin toplu taşıma araçları ile dernek merkezine aktarılan günlük yemeğin kesilmesi ile ilgili problemleri dinledi. Kavuncu, “Biz bu haftayı, gazi ve şehit derneklerimizi ziyaret ederek geçirme kararı aldık. Asıl tarih 19 Eylül fakat bu haftanın tamamı Gazi Haftası olarak anılıyor. Ayrıca teşkilatlarımız bu hafta sonu gerçekleşecek olan Büyük Kurultay’a hazırlanıyor. Biz de bu hafta içini sizlere ayırdık” dedi.

 “Biz kendimizi milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tarif ediyoruz” diyen Kavuncu, “Şehitlerimizi, gazilerimizi hatırlamak da o milliyetçiliğin kapsamında. Çünkü bu vatanı vatan yapan unsurların başında da şehit ve gazilerimiz geliyor. Eğer biz bugün olabildiysek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Sizlerin sadece bu hafta değil, her zaman hatırlanması lazım. Fakat bu haftaların, bu günlerin yaşatılması gerektiğini ve bunları özellikle çocuklarımızın bilmesi ve anlaması gerektiğini belirtiyoruz. Ulus olabilmenin temelinde işte bunlar yatıyor. Elbette insan hayatı çok kutsal fakat vatan da bizim için çok kutsaldır. Buradaki ilk amacımız saygımızı ve minnetimizi sunmak, ikincisi ise yaşadığınız sıkıntıları dinlemek ve bunlarla ilgili destek olmanın yollarını aramak. Bütün problemlerinizin notlarını aldık. Sizin kartlarınızla İETT’nin sisteminin entegrasyonu ve buraya tekrar yemek tedarik edilmesi noktasında katkımız olabilirse çok memnun oluruz. Ben o konuda elimden geleni yapıp bütün talepleri ileteceğim” ifadelerini kullandı.

HATIRA DEFTERİNE NOT YAZDI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Buğra Kavuncu’ya bir plaket takdim ederken, Kavuncu’dan hatıra defterine bir yazı yazmasını rica etti. Kavuncu, hatıra defterine şu satırları yazdı:

“Millet olmanın en önemli özelliklerinden birisi, bugün özgürce ve bağımsızca dolaşmamıza vesile olan gazi ve şehitlerimizi her daim hatırlamak; onları şükran ve minnetle anmaktır. Şehit olmak için önce gazi olmak gerekir. Savaş bir mecburiyetse yapılmalıdır. Aksi cinayettir. Umarım geçmişte atalarımızın, dedelerimizin yaşadığı acıları bizler ya da çocuklarımız yaşamaz. Ancak herkes emin olsun ki; benzer durumda Türk evladı gözünü kırpmadan vatanı için canını tehlikeye atacaktır. Bugün tüm gazilerimizi, minnetle anıyorum.”

 

Buğra Kavuncu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı