İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Bu Akşam Saraçhane'deki Demokrasi Nöbetine Katılacak

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasağın ardından Saraçhane'de 'demokrasi nöbeti' başlatıldı. 30 gün boyunca sürecek etkinliğe bu akşam İYİ Parti İstanbul Teşkilatı da katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak almasının ardından kamuoyu demokrasiye sahip çıkmak için Saraçhane'ye akın etmişti. Olaydan bir kaç gün sonra ise AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çabalarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) terör soruşturması başlatılmıştı. 

Tüm bu gelişmeler üzerine, Av. Ali Gül önderliğinde bir grup Saraçhane'de"demokrasi nöbeti" başlatmıştı. 26 Aralık'tan itibaren önümüzdeki 30 gün boyunca saat 19-22 arasında Saraçhane’de "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara, bu akşam da İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da destek verecek. 

İYİ Parti'den şu açıklama yapıldı: 

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yargılanma sürecine karşı vatandaşların başlattığı Saraçhane'deki Demokrasi Nöbeti'ne, bu akşam saat 21.00'da İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katılım gösterecektir.


Yer: İBB Başkanlık Binası - Saraçhane
Saat: 21.00

 

iyi parti buğra kavuncu ekrem imamoğlu terör soruşturması demokrasi nöbeti ali gül