İYİ Parti İstanbul İlçe Başkanlarından Buğra Kavuncu'ya Destek İçin Ortak Bildiri

TAKİP ET

İstanbul'da İYİ Partili 39 İlçe Başkanı, İl Başkanı Kavuncu'yu hedef alan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı kınayan bir ortak bildiri kaleme aldı. İlçe Başkanları, Özdağ'ın ihracını talep etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın katıldığı bir canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'u FETÖ'cülükle itham etmesine tepkiler sürüyor.

İstanbul'da İYİ Partili 39 İlçe Başkanı, Kavuncu'ya destek için gittikleri İstanbul İl Başkanlığı binasında ortak bir bildiri kaleme aldı. Bütün ilçe başkanlarının imzasını taşıyan bildiride Özdağ'ın disipline sevki ve partiden ihracı talep edildi.

Kavuncu da Özdağ'a cevap vermek amacıyla telefonla bağlandığı bir canlı yayında Özdağ'a karşı hem suç duyurusunda bulunacağı hem de parti tüzüğünün kendisine verdiği bütün yetkileri kullanacağını açıklamıştı.

İşte 39 İlçe Başkanı tarafından kaleme alınan o bildiri:

"19.10.2020 tarihinde CnnTürk Tarafsız Bölge Programına konuk olan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın gerçek dışı beyan ve iftiralarını şiddetle kınıyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar üyelerimizle birlikte büyük bir emek ve özveri ile bugünlere getirdiğimiz partimizin, İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu üzerinden asılsız söylem ve iftira kampanyası ile yıpratılmasına artık daha fazla müsaade etmemizin imkanı kalmamıştır. Bu bağlamda bizlerin İl Başkanımız Sayın Satuk Buğra Kavuncu’ya olan inancı güveni ve desteği tamdır.  Her şartta yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Aziz milletimizin umudu ve iktidarın tek gerçek alternatifi olan İYİ Parti’nin, organize bir şekilde yıpratılması ve İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu’nun itibar suikastine uğramasının engellenmesi için, adı geçen şahıs hakkında parti tüzüğümüz gereği disiplin hükümlerinin ivedilikle işletilerek partiden ihraç edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz."

iyi parti istanbul il başkanlığı buğra kavuncu iyi parti ilçe başkanları 39 ilçe başkanı