İYİ Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Hürana Güngör, TamgaTürk'e Konuştu

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Hürana Güngör TamgaTürk'e konuştu. İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Güngör, "Seçilelim seçilmeyelim önceliğimiz vatanımızı uçurumdan çekip çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Hürana Güngör TamgaTürk'e konuştu. İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Güngör, "Seçilelim seçilmeyelim önceliğimiz vatanımızı uçurumdan çekip çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

Hürana Güngör kimdir, kendinizi biraz tanıtabilir misiniz? 

İç mimarım. İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 3. Bölge Şehircilik Komisyon Başkanlığı, Üst Kurul Delegeliği gibi çeşitli kademelerde hizmet etmeye çalıştım. Şimdi de İYİ Parti'mizin 3. Bölge Milletvekili Aday Adayıyım.

Niçin siyasete atıldınız ve niye İYİ Parti? 

Başkalarının derdini benim de derdim sayıyor, başkalarının sıkıntılarını çözmek için kendimi sorumlu hissediyordum. Duyarsız, sessiz kalamadığım şeyler vardı. Hepimizin iyiliği için bir şeyler yapma arzusundayım. Siyasetin de bunun için güzel bir araç olduğunu düşündüğümden bu yolculuğa başladım.

İYİ Parti'yi Meral Akşener liderliğinde bu vatanın has evlatları kurdu. Gençlerin ve kadınların kendini ait hissedebildiği bir yuva oldu. Yüreği vatan sevgisiyle dolu, yüksek ahlaklı, sorumluluk alan vatandaşlar bir aile oldu. İYİ Parti'yi Meral Akşener liderliğinde bu vatanın has evlatları kurdu. Gençlerin ve kadınların kendini ait hissedebildiği bir yuva oldu. Yüreği vatan sevgisiyle dolu, yüksek ahlaklı, sorumluluk alan vatandaşlar bir aile oldu. Çok zor bir zamanda, çok zor bir görev üstlenerek Türk demokrasisine nefes aldırdığı için İYİ Parti. 

Türkiye'nin en önemli problemleri size göre nelerdir? 

Devlet işleyişi birbirine bağlı ipliklerden oluşuyor. Bir alandaki problemin başka bir alana yansımaması imkansız. Türkiye'nin hukukta ve adalete güvende büyük problemleri var. Ekonominin kötü gidişatına aldığımız nefeste dahi tanık oluyoruz. Sığınmacı problemi var. Kadınların can güvenliğine ve geleceğine dair oldukça büyük endişeleri var. İstanbul Sözleşmesi'nde sonra 6284'e de göz dikmiş bir iktidar var. Gün geçtikçe emeklisi, memuru, özel sektörde asgari ücretlisi, öğrencisi, kadını, genci çok daha zor koşullarda yaşamaya mahkum hale geliyor. 

 

Milletvekili olursanız neler yapacaksınız? 

Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün “Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.” sözünde işaret ettiği üzere kadınların sosyal hayata eşit ve aktif bir şekilde katılımını sağlamak için var gücümle mücadele edeceğim. Gazi Meclisimizde kadın dayanışmasına güç katacağım. İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284'ün önemini meclisten haykıracağım.

Gençlerin önceliklerini Türkiye'nin öncelikleri yapacağız. Bunun için de gençlere yönelik STK'larla ve çalışma gruplarıyla sürekli irtibat halinde olacağım. Dijital demokrasi araçlarından sonuna kadar faydalanacağım. 

Ensemizde ejder gibi soluyan Büyük İstanbul Depremi tehlikesini en üst kürsüden duyuracağım. Hatay'da, Maraş'ta ve pek çok ilde etkisini gösteren depremde neler olduğunu sürekli olarak hatırlatacağım. İktidarın işbilmezliğini ve milletimize yaptığı ayıpları sürekli gündemde tutacağım. Aynı acıları bir daha yaşamayalım diye bu konunun sıkı bir takipçisi, denetleyicisi olacağım.

Gecemi gündüzümü Türkiye'nin refahına ve mutluluğuna feda edeceğim.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

TamgaTürk ailesine teşekkür ediyorum. Çıktığım bu yolda emeklerimi, alınterimi sizlerin iradesine emanet ediyor, TamgaTürk okurlarının desteğini bekliyorum. Seçilelim seçilmeyelim önceliğimiz vatanımızı uçurumdan çekip çıkarmaktır. Tüm aday adaylarına başarılar dilerim.

hürana güngör Hürana Güngör İYİ Parti istanbul milletvekili aday adayı iç mimar 6284 yasası büyük istanbul depremi