İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İhraç Ediliyor

TAKİP ET

Partisinin İstanbul İl Başkanı Kavuncu'ya yönelik FETÖ ithamlarında bulunmasının ardından 81 il başkanı İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihracını talep etmeye hazırlanıyor. Genel İdare Kurulu'ndan aynı yönde karar çıkmasının beklendiği açıklandı.

İYİ Parti'de İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın konuk olduğu bir televizyon programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında Fetullahçı Terör Örgütüne mensup olduğu yönünde iddialarda bulunmasının sebep olduğu krizin yankıları sürüyor.

Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İstanbul'daki 39 ilçe başkanının ardından 81 il başkanının da Özdağ'ın ihracını talep etmeye hazırlandığını söyledi. "81 il başkanımız bir araya gelip toplu şekilde ihracını isteyecekler. İstanbul'da önce 39 ilçe başkanımız bu talepte bulundu. Taleplerini imza altına alarak 81 il başkanı da aynı şeyi yapacak" diye konuşan Dikbayır, sosyal medya hesabından Özdağ'a en sert tepki gösteren isimlerin başında geliyordu.

Dikbayır, konuya ilişkin açıklamalarına "Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu içinde de ihraç talebi var. Bu durumdan hoşnutsuzlar. Bu konu oylamaya sunulursa ben net bir şekilde Ümit Özdağ'ın ihracından yana oy kullanırım. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Böyle bir açıklama beklemiyordum. İstanbul'un 39 ilçesi imza vererek ihraç istedi. 81 il başkanı imza veriyor, ihraç istiyor. Genel İdare Kurulundan da büyük ihtimalle böyle bir karar çıkacak. Taban çok kızgın" şeklinde devam etti.

iyi parti ümit özdağ buğra kavuncu fetö enver altaylı ümit dikbayır il başkanları ilçe başkanları ihraç talebi disiplin kurulu