İYİ Parti Kırklareli 3'üncü Sıra Adayı Hilmi Kahraman Adaylıktan Çekildi: Aday Adayı Dahi Olmayan Bir Kişi Dayatıldı

TAKİP ET

İYİ Parti, Kırklareli'de 1'inci sırada Türker Yörükçüoğlu, 2'nci sırada Sibel Pişkin ve 3'üncü sırada Hilmi Kahraman'ı aday gösterdi. Ancak Hilmi Kahraman, yaptığı yazılı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan milletvekili seçimleri için siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

İYİ Parti'nin Kırklareli milletvekili aday listesi ise parti içinde krize neden oldu. İYİ Parti, Kırklareli'de 1'inci sırada Türker Yörükçüoğlu, 2'nci sırada Sibel Pişkin ve 3'üncü sırada Hilmi Kahraman'ı aday gösterdi. Ancak Hilmi Kahraman, yaptığı yazılı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Hilmi Kahraman: "Aday adayı dahi olmayan bir kişi aday olarak dayatıldı"

Hilmi Kahraman, adaylıktan çekilme gerekçesini şöyle açıkladı:

"3 Mart'ta bize adaylık konusunda dayatma yapılıyor deyip masadan kalkan iradenin, Kırklareli'de aday adayı dahi olmayan bir kişiyi aday olarak dayatması kabul edilemez ve doğru değil. Halkımıza, teşkilatlarımıza ve tüm adaylarımıza yapılan haksızlığa işaret etmek için İYİ Parti Kırklareli milletvekili adaylığımdan istifa ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısı ne ise onun olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Aday gösterilen kişi kim?

Hilmi Kahraman'ın istifasının ardından İYİ Parti'nin Kırklareli milletvekili aday listesinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Kahraman'ın açıklamasında bahsettiği "aday adayı dahi olmayan bir kişi"nin kim olduğu ise henüz netlik kazanmadı. Bazı kaynaklara göre bu kişi, İYİ Parti'nin 2'nci sırada gösterdiği Sibel Pişkin. Pişkin'in daha önce AK Parti'den milletvekili adaylığı için başvurduğu ancak kabul edilmediği iddia edildi. Pişkin'in İYİ Parti'ye geçtikten sonra da Kırklareli'de teşkilat çalışması yapmadığı öne 

hilmi kahraman iyi parti milletvekili adayı adaylıktan çekildi kırklareli