İYİ Parti, Kur'an Yakan Paludan'a Karşı Harekete Geçti: Önce Stockholm Mahkemesi'ne Sonra Da AİHM'e Başvuru Yapılacak

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Zorlu, İYİ Parti İsveç temsilciliğinin, Paludan'ın Kur'an yakmasına karşı önce Stockholm Mahkemesi'ne, sonra da AİHM'e başvuru yapacağını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Zorlu, İYİ Parti İsveç temsilciliğinin, Paludan'ın Kur'an yakmasına karşı önce Stockholm Mahkemesi'ne, sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru yapacağını açıkladı.

Zorlu şu ifadeleri kullandı:

"İsveç hükümetine karşı, nefret suçuna göz yumulması nedeniyle Stockholm'de dava açacağız. Davayı gerekirse AİHM'e taşıyacağız."

Zorlu, her seçim öncesinde Batı'da bu tip provakatif eylemlerin olduğunu ve bu eylemlerin iç siyasette bir amaca hizmet ettiğini söyleyerek 2017 yılında Hollanda'da olduğu gibi İYİ Parti yurtdışı temsilciliklerinin harekete geçeceğini söyledi. 

Zorlu, Cumhur İttifakı yönetici ve seçmenlerine seslenerek eğer itirazlarında samimi iseler İYİ Parti'nin gösterdiği tavrın arkasında durmaları gerektiğini ifade etti. 

 

kürşad zorlu iyi parti stockholm yurtdışı temsilciliği rasmus paludan paludan kuran yakma AİHM