İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesinden Bahadır Erdem'e İstifa Çağrısı

TAKİP ET

İYİ Parti'nin kurucularından Güldoğan, Leyla Zana ve İmralı Canisi ile ilgili sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen Başkanlık Divanı Üyesi Bahadır Erdem'i istifaya davet etti.

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı ile partiye katılan ve hızla hem Genel İdare Kurulu hem de Başkanlık Divanı üyelikleriyle görevlendirilen Bahadır Erdem'in geçmiş tarihli sosyal meya paylaşımlarının gündeme taşınması parti içinde yeni bir krize neden oldu.

Çok sayıda milletvekili ve partinin çeşitli kademelerinde görevli isim duruma tepki gösterdi ve bu ismin partiye nasıl kabul edildiğine ilişkin Genel Merkez'e eleştiriler yöneltti. Erdem'e yönelik en sert çıkış ise partinin Kurucular Kurulu Üyesi ve son seçimde İstanbul Milletvekili Adayı olan Mustafa Veysel Güldoğan'dan geldi.

Güldoğan, Erdem'in 2012 yılında attığı "Leyla Zana isareti verir demedim mi ellerimizi tasin altina koyarak Apoyu ev hapsine yollayacagiz" şeklindeki tweeti alıntılayarak yaptığı paylaşımında "Bahadır beni yorma. Ellerimle kurduğum partide apocuya izin verecek değilim. Uzatmadan bugün istifanı ver. Sana hayır bekle diyen biri çıkacak ama aynı kişi iki hafta sonra istifa et diyecek. Daha çok rezil olmadan gel sözümü dinle. Beni de uğraştırma" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti kurucusunun Erdem'e yönelik sert istifa çağrısında kullandığı ifadeler, partinin kısa süre önce yaşadığı 'Hasan Seymen vakasını' hatırlattı. Çözüm Süreci esnasında yaptığı açıklamalar gündeme gelen Seymen de parti tabanı tarafından benzer şekilde istifaya davet edilmiş, bir süre direnmesine rağmen çok geçmeden istifasını vermek zorunda kalmıştı.

bahadır erdem mustafa veysel güldoğan iyi parti kürtçülük leyla zana genel başkan yardımcısı gik üyesi