İYİ Parti Kurucusundan 'CHP Politbürosuna': 'Zaten Kazanıyoruz' Havasında Yol Temizleme Harekâtı Yürütüyorlar

TAKİP ET

Ahmet Takan, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Takan Korkusuz'daki köşesinde İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Bilal Karaca'dan aldığı mektubu aktardı.

Karaca mektubunda, muhalefetin acil seçim talebinin iktidar beklentisine dönüştüğünü, anketlerin ve muhalif liderlerin sözlerinin umutları artırdığını yazdı. CHP'nin oylarında dikkat çekici bir artış olmasa da İYİ Parti'nin KONDA ve ORC araştırmalarında yüzde 20'nin üzerine çıkmasıyla muhalif kanatta oluşan iyimser havanın "CHP Politbürosunun başını döndürdüğünü" belirten Karaca, "Kendilerini ‘parmaklarını şıklatsalar iktidar olacakları’ naifliğine kaptırmış görünüyorlar" dedi.

"Bir süre önce harıl harıl ‘CB seçimini kiminle kazanırız?’ sorusuna cevap ararken, şimdi; ‘seçimi zaten kazanıyoruz, kendi ajandamıza uygun olanı nasıl aday yaparız’ın derdine düşmüş gibiler. ‘İster 6’lı masayla ister masasız, ister ittifakla, ister tek başımıza bizim istediğimiz aday olsun’un peşindeler sanki. Bu maksatla kendi politik hesaplarına uygun adayın önünü açabilmek için epeydir yol temizleme harekâtı yürütüyorlar" diyen Karaca, Akşener'in aday olmadığını açıklayarak bu tehlikeden kurtulduğunu söyledi.

Karaca mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"CHP Politbürosu Adayını Dayatmak İstiyor"

"Kazanma arzusu taşıyan Politbüro önce belediye başkanlarının bu çalışmalarından memnuniyet duyuyordu. Ancak İYİ Parti’nin hızlı yükselerek CHP’ye yaklaşması ve Millet İttifakı’nın CB seçimini kazanma şansının iyice artması Politbüroyu, kendi adayını dayatmak konusunda harekete geçirmeye yetmiş olmalı ki;

Önce Nagehan Alçı polemiği üzerinden İmamoğlu’nun CB otobüsünü devirerek devre dışı bırakıldı. Mansur Yavaş ise HDP/Kürtçü seçmen üzerinden taca çıkarıldı. CHP’nin potansiyel Cumhurbaşkanı adayları hem AK Parti’nin hem de CHP’nin trollerine göz göre göre yem edildi. Linç edilirken onları savunmak adına tek kelime edilmesi bir yana, aksine avuç ovuşturuldu.

"Halk CHP Politbürosunun Bir 'Oldu-Bitti'sinden Korkuyor"

Özellikle Mansur Yavaş’ın oyundan düşürülmesi, CHP ile samimi, düzeyli ve sonuç odaklı bir ilişki kurmak isteyen milliyetçi-muhafazakâr-liberal merkez sağ seçmeni ciddi şekilde endişelendirmiştir. Sağduyulu kesimler kamuoyunda artık açık açık CB adaylığı konusunda CHP Politbürosunun bir ‘oldu-bitti’si ile karşı karşıya kalınabileceği korkusunu dillendirmeye başlamıştır. Bu yüzden 6’lı masanın kriterlerine uyan CHP’li yeni bir adayı, İlhan Kesici ismini öne çıkarmaya başlamıştır. Kesici’nin erken bir evrede konuşuluyor olması, kendi iradesinden bağımsız olarak, tamamen merkez sağ seçmenin ileride tasvip edilmeyecek bir dayatmayla karşılaşmak istememe ve bu defa seçimi kaybetmeme arzusunun tezahürü olarak değerlendirilmelidir.

Bu ön alma aynı zamanda, Millet İttifakı’nın adayına oy vermek isteyen merkez sağ kesimin CHP’ye net bir mesajını da içermektedir; ‘Evet, CHP’nin masadaki pozisyonuna ve liderliğine saygı duyuyoruz. Ama siz de Türk seçmeninin sosyo-politik ve kültürel ağırlık merkezini temsil eden merkez sağ seçmenin hassasiyetlerine duyarlık gösterin. Aday sizin partinizden olsun, bu onuru siz taşıyın, ama bizim de gönül huzuruyla oy verebileceğimiz ‘kazanabilecek’ bir adayla karşımıza gelin.’

"Yavaş'ı Kürtçülerle, İmamoğlu'nu Öfkeli Ulusalcılarla Giyotine Verip..."

Ancak CHP Politbürosu bu mesajı pek de doğru okuyabilmiş gibi görünmüyor. Jakoben tavırlarından bir milim gerilemeden kurdukları siyasi giyotini harala gürele işletmeye devam ediyorlar. İmamoğlu’nu öfkeli ulusalcılarla, Yavaş’ı provokatif Kürtçülerle giyotine verip, deyim yerindeyse, kellelerini sepete düşürdüler."
 

iyi parti kurucusundan chp politbüro uyarı zaten kazanıyoruz havasında yol temizleme harekatı yürütüyorlar