İYİ Partili Uğur Poyraz: CHP ile Şu An İttifakta Değiliz

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP ile şu anda bir ittifak halinde olmadıklarını açıkladı.

Kürtçülük sevdası depreşen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle başlayan tartışma sürüyor.

İYİ Partili isimler Tekin'in açıklamalarına tepki gösterirken Kürtçülük sevdası depreşen diğer bir isim olan CHP’li Barış Yarkadaş, İYİ Partililerin "HDP'lilerin desteğiyle alınan belediyelerden" ihale aldıklarını iddia ederek bu yaklaşımı eleştirmişti.

Gürsel Tekin'den İYİ Parti'ye 'HDP' Yanıtı: Parti İçi Hesaplaşmayı Benim Üstümden Götürmeyin

CHP'li Gürsel Tekin: İktidar Olursak HDP'ye Bakanlık Verilebilir


İYİ Partililer CHP'li Gürsel Tekin'i Topa Tuttu: Salim Ensarioğlu'nun Sözleri Yeniden Gündeme Geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yarkadaş'ın iddialarına yanıt gelmiş, Yarkadaş'ın iddiaları yalanlanmıştı.

"İttifak İçinde Değiliz"

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da, HDP'nin katkısıyla alındığı ileri sürülen belediyelerde ihalelerden bazılarının İYİ Partili isimlere verildiğini öne süren Barış Yarkadaş'a cevap vermek için canlı yayına bağlandı.

İYİ Parti, Barış Yarkadaş Hakkında 'İftira' Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden CHP'li Barış Yarkadaş'ın İddialarına İlişkin Açıklama

Partisinin CHP ile ittifak içinde olmadığını belirten Poyraz, "Altılı masa olarak tanımladığınız masanın bir tane kuruluş amaç ve tanımı var. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ifadelerini kullandı.

Poyraz, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı’nın "CHP ile ortak olmadığınız mı söylüyorsunuz şu an?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

"Hiç İttifak Olmayabilir"

Poyraz, "Defalarca ifade ettiğimiz çok net bir şey var. Biraz önce de ittifakın tanımını verdim. Seçim kararı alındıktan sonra, altılı masadaki altı parti seçimden sonra, seçim kararı ile birlikte, altı parti ittifak olabilir. İçlerinde birkaç tanesinde ittifak olabilir seçim kararı verildiğinde" şeklinde konuştu.

ankaramasasi.com'un haberine göre, Hacı Yakışıklı’nın “Ya da hiç ittifak olmayabilir” uyarısı üzerine Poyraz “O da olabilir” cevabını verdi.

 

iyi parti uğur poyraz chpli chp ile ittifak chp ile şu an ittifak değiliz