İYİ Parti Lideri Akşener: Bizim Adayımız 13. Cumhurbaşkanı Olacak

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

FOX TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak "Ben 24 Haziran seçimlerini yaşayıp oradan ders çıkarıp, 31 Mart projesi üzerinde Sayın Kılıçdaroğlu ile bir iddia ortaya koymuş bir siyasetçiyim" dedi.

Erdoğan'la değil sistemle derdi olduğunu "Bu ucube sistem Türkiye'nin düşmanı" diyerek anlatan Akşener, "Bu sistem düşmanı, dolayısıyla bu sistemin değişmesi lazım. Bizim iki alanlı bir sistemimiz var: Bir, Cumhurbaşkanlığı'nı kazanmamız lazım parlamenter sistem için" diye konuştu.

"Ben toz zerresi kadar kendim için plan yapmıyor, çalışmıyorum. Ama Türkiye'nin önünü tıkayan şahıs ben olmayacağım. Egom, nefsim neyse adı önemli olmayacak. Bizim almamız gerekiyor, ona bağlı olarak da parlamenter sisteme geçiş takvimini bağlamamız gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu acelesi yok diyor isim bildirmekle ilgili. İttifakı ve ilkeleri söylüyor, katılıyorum..." diyen Akşener, "Niye bizim adayımız bu kadar merak ediliyor? Cumhur İttifakı merak ediyor... Çünkü bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak. Çok merak ediyorlarsa seçim kararını hemen alsınlar biz de açıklayalım" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Akşener Bizim Adayımız 13. Cumhurbaşkanı Olacak