İYİ Parti Lideri Akşener CHP'ye Kapıyı Kapattı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı'nda ittifak sistemine ve gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı'nda ittifak sistemine ve gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü önerdiğini söyleyen Akşener, “Mecburen ve mecburiyetten, saygı çerçevesi içinde Millet İttifakı olarak bir araya geldik, seçime gittik. O arada da bitmeyen bir senfoni şeklinde, Sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim. Ben anlamıyorum bazı şeyleri. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Abdullah Gül’ün adaylığını bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ettiğini, önceden ilan edildiğini, dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim” açıklamasında bulundu.

2023 seçimlerinde İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olarak önerdiklerini hatırlatan Akşener, “Meşhur 3 Mart akşamında ben, ‘Nasıl bir yöntemle Cumhurbaşkanı adayı seçilecek’ diye gittim, meğersem isim onaylayacakmışız. Ona döndü iş. Herkes ‘Sayın Kılıçdaroğlu’ dedi, en son sıra bana geldi. Ben de vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş’ın önde olduğunu, her bir siyasi partinin bir anket firması tavsiye etmesini ve bir hafta içinde sonucun alınmasını, ona uymamız gerektiğini söyledim. Sayın Kılıçdaroğlu da döndü dedi ki, ‘Sayın Akşener uygun görmediğine göre biz beş kişi imzalayıp çıkalım.’ Ben masa yıkmadım. O seçim kazanılabilsin diye ben zehir içtim zehir.” ifadelerini kullandı.

Akşener ittifak sistemleri ile ilgili olarak "Kutuplaştırma siyasetinin önüne geçemedik. Çünkü 2017'de referanduma sunulan partili cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'yi ittifaklara mecbur bıraktı ve iki kutuplu bir dünya haline getirdi.” dedi.

Akşener aynı zamanda ittifak sisteminden vazgeçtiklerine değinerek "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz. Bu ortak seçilmiş belediye başkanlarımızı kötüleyeceğimiz anlamına gelmez. İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş. Biz alamadık. İster beni suçlayın ister başkasını." açıklamasını yaptı ve CHP ile ittifaka kapıyı kapattı.

Akşener, isim vermeden Levent Gültekin'in "İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili bana anlattıklarını anlatsın" demesine de cevap verdi. Akşener "24 Ekim 2020'de bu arkadaş geldi. Sert Ak Partili iken muhalefete ihtiyacı olmuş bir arkadaşımız. Piyano dersi aldığını dinledim. Eşinden ayrıldığını dinledim. 1 saatte anlatılanları söylüyorum. Sonra bir iş adamına malını mülkünü satıp oradan gelen parayla nasıl harika bir hayat yaşadığını dinledim. Arkadaş, siyaset konuşmaya zaman bulamadım. Aynı arkadaş kendisine neler anlattığımı anlatacakmış. Mahkemede hesaplaşacağız." dedi.

meral akşener ittifak akşener abdullah gül meral akşener abdullah gül iyi parti chp ittifak iyi parti ittifak