İYİ Parti Lideri Akşener'den Beşli Çeteden Valizle Dolar Aldığı İddiasına Suç Duyurusu

TAKİP ET

Sabahattin Önkibar, Meral Akşener'in beşli çeteden bir valiz dolusu para aldığını iddia etti.

Gazeteci Sabahattin Önkibar, kişisel YouTube kanalında yayımladığı videoda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in beşli çeteden bir valiz dolusu dolar aldığını iddia etti.

Aktardığı bilgilerin tamamının doğru olduğunu iddia eden Önkibar, "Beşli çetenin altılı masaya sızdığını" öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kısa bir süre önce beşli çete ile kendisinin arasını düzeltmeye çalışanlara yönelik sert bir açıklama yapmıştı.

Kılıçdaroğlu İle 'Beşli Çete'nin Arasını Bulmaya Çalışanlar' Kim?

"Genel Başkanlar Sadece Parsa Toplama Peşinde"

Genel başkanların pek çoğunun Türkiye'nin değil, kendi geleceklerini düşündüklerini belirten Önkibar, altılı masanın aylardır ortaya hiçbir şey koyamadığını, sadece "parsa toplama" peşinde olduklarını söyledi.

Altılı masanın Erdoğan'ı "küllerinden yeniden var edeceğini" söyleyen Önkibar, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden" şu iddiaları aktardı:

Akşener'in Bir Valiz Dolusu Dolar Aldığını İddia Etti

"Beşli çetenin ünlü bir müteahhidi bir yakını aracılığıyla Meral Akşener'e 'faaliyetlerinizde kullanırsınız' diyerek bir valiz dolusu dolar göndermiş, Meral Akşener de konuyu acil koduyla Kemal Kılıçdaroğlu'na aktarmış.

CHP lideri de İYİ Parti Başkanı'na 'Siz ne yaptınız Meral Hanım?' diyerek valizi derhal geri göndermesini istemiş. Dahası var, 'Seçime kadar size lazım olan parayı ben CHP Genel Başkanı olarak bulacağıma söz veriyorum' diye söz vermiş. 

Tekrar ediyorum. Bunları bana aktaran isim Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın olan bir CHP milletvekilidir ki gerekirse ismini de açıklayacağım."

CHP'den Açıklama

CHP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada "Sayın Sabahattin Önkibar, 07.07.2022 tarihinde kendisine ait YouTube kanalında yayınladığı videoda, partimizi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i hedef alan bazı iddialarda bulunmuştur. İçerisinde hiçbir gerçek unsurun bulunmadığı videoda Sayın Önkibar, ‘Bana bu bilgiyi veren, Kılıçdaroğlu'na yakın bir milletvekilidir. Gerekirse ismini açıklarım’ ifadesini kullanmıştır. Sayın Onkibar'dan, bu ifadesi doğrultusunda, söz konusu ismi derhal açıklamasını bekliyoruz. Aksi halde, bugüne kadar yaptığı ve yanıt verme gereği duymadığımız açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkacaktır" denildi.

İYİ Parti'den Suç Duyurusu

Ayrıca İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Önkibar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Poyraz "Gazetecilik mesleğinin kurallarını ve  ahlakını terk edip iftirayı kılavuz eden, hangi amaca hizmet ettiği de artık kamuoyu tarafından malum olan şahıs hakkında hukuki süreç başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

iyi parti lideri meral akşener beşli çete altılı masa valizle dolar aldığı iddiasına suç duyurusu sabahattin önkibar kemal kılıçdaroğlu