İYİ Parti Lideri Akşener'den Erdoğan'a Net Cevap Geldi

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arka arkaya gelen çağrılarına net bir cevap verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bizim için terörle mücadelenin sulandırılıp iç siyasetin mezesi yapılması da PKK/PYD/YPG terörü kadar tehlikelidir. Çünkü terörle mücadele, bir devlet meselesidir ve günlük siyasi hesaplara alet edilemez" dedi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen Pençe Kılıç Hava Harekâtı'na değinen İYİ Parti lideri Akşener, "Şanlı Türk ordusundan Allah razı olsun, Rabbim ayaklarını taşa değdirmesin" diye konuştu.

"Kobani'de Eğitim Almış Terörist Afrin'den Mülteci Kılığında Geldi"

Terörle mücadelenin sadece ordu ve polisten beklenemeyeceğini belirten Akşener, "İktidar da güvenlik görevlilerimize alan açmalıdır. Operasyonun hukuki, siyasi ve uluslararası zeminini hazırlaması gerekir. Terörle topyekûn mücadele için bölgedeki hakim güçlerle oturup milli menfaatlerimiz doğrultusunda diplomasi kanallarını etkin şekilde kullanması gerekir. Ancak bunu yapamayan bir iktidar Suriye ve Irak'tan ülkemize uzanan terör tehdidini ve sızmaları engelleyemez. Nitekim 2015'te, 2016'da, 2018'de, 2019'da ve 2020'de neredeyse her yıl Silahlı Kuvvetlerimiz başarılı operasyonlara imza attı. Ama 2022'de ne oldu? Kobani'de eğitim almış bir terörist Afrin'den çıkıp mülteci kılığında ülkemize geldi. 4 koca ay kaçak şekilde ülkemizde yaşadı ve İstanbul'un göbeğinde İstiklal Caddesi'nde 6 canımızı şehit etti" ifadelerini kullandı.

"Devlet İntikam Almaz"

Bunun ardından başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekâtı'nı hatırlatan Akşener, iktidarın operasyondan "intikam" diye söz etmesini "Bu iktidarın devlet yönetimiyle ilgili ciddi bir müktesebat ve liyakat sorunu olduğu için atladığı bir şey var: Devlet intikam almaz. Çünkü devletin kadim geleneklerinden nasibini alanlar çok iyi bilir ki devletin intikam almasına gerek kalmaz. Çünkü devlet şefkatiyle koruyup kolladığı milletine zarar vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçmeden gereğini yapar" ifadeleriyle eleştirdi.

"Terörle Mücadele Etmek İstiyorsanız Açık Kapı Politikasını Bitirin"

Yaşanan terör olaylarının açık kapı politikasından kaynaklandığını savunan Akşener, "İktidara çağrıda bulunuyorum: Eğer gerçekten terörle mücadele etmek istiyorsanız bu meselenin sınırlarımızın güvenliğiyle, uygulanan açık kapı politikasıyla, insan kaçakçılarıyla ve ülkemize yönelen kontrolsüz göç dalgasıyla doğrudan ilişkili olduğunu artık kabul edin" dedi.

AKP'li Soylu'ya Yüklendi

Terör sorununun sadece askeri operasyonlarla çözülemeyeceğini belirten Akşener, Türkiye'nin egemenlik sahasını etkin şekilde kontrol etmesi ve iç güvenlik kurumlarının kapasitesini artırması gerektiğini söyledi. Bunun için de "cıvık cıvık çıkışlar yapan" biri değil, "güvenlik konusunda en az birkaç makale okumuş gerçek bir İçişleri Bakanı gerektiğini" söyleyen Akşener, "Tüm bunların yanında ise güvenlik politikalarının iç siyaset şovlarından arındırılması ve konunun uzmanı yetkin kişiler tarafından arındırılması gerekiyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın Sisi'yle Tokalaşması

Türkiye'nin Erdoğan'ın "muazzam beceriksizliğinin sonuçlarını" yaşadığını belirten Akşener, "Sözümona yönettiği dış politikanın neticesinde yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen hala ibretlik bir politikasızlığa şahit oluyoruz" dedi. Erdoğan ve Sisi'nin el sıkışmasına değinen Erdoğan, "Mavi vatandaki çıkarlarımızın bile yumuşatamadığı Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşar Esad'la birlikte maça giderlerse hiç şaşırmayın" dedi. 

Akşener bunun ardından Erdoğan'ın Sisi ve Esad'la ilgili söylediği birtakım sözlerin yer aldığı bir videoyu izletti. İBB seçimlerinde "Binali Yıldırım mı, Sisi mi?" şeklinde propaganda yapıldığını hatırlatan Akşener, Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi:

"Özür Dileyeceksin!"

"Böyle devlet yönetilmez. Kişisel kaprislerinin bedelini Türkiye'ye ödetemezsin. Sana 10 Mart 2021'de bir çağrıda bulunmuştum. Madem bu noktaya gelecektiniz, bunca kaybı bu ülkeye niye yaşattınız? Ticari anlamda bunun hesabını kim verecek Erdoğan? İşin içinden öyle kolay sıyrılamazsın. Önce çıkıp bu başarısızlığın sorumluluğunu alacaksın. Özür dileyeceksin!

Çıkacaksın, İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı'nı darbecilikle suçladım, özür dilerim diyeceksin! Çıkacaksın, ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz'de Mısır'la Yunanistan değil, biz anlaşabilirdik diyeceksin. Sen önce özür dileyeceksin, sonra milletimizin sandıkta açacağı yepyeni sayfayı oturup izleyeceksin. Ama elini çabuk tut, çünkü milletin soracağı hesaba çok az kaldı."

Erdoğan'ın Çağrısına Cevap

Erdoğan'ın kendisine yönelik çağrısını hatırlatan İYİ Parti lideri Akşener, "Bizim kararımız belli, irademiz net. Çünkü bizim ittifakımız milletin sinesinde, milletimizin vakur ve güçlü varlığıyladır. İstibdada mahkum olmayacağını haykıran o büyük hürriyet ruhuyladır. Milletimizi tarih boyunca var eden haklı ve gerçek itirazıyladır. Biz geleceği elinden alınan çocuklarımızla ittifak kurarız. Biz kayyum rektöre karşı koyan hocalarımızla, Gezi Parkı'nda toplanan gençlerimizle, doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen cefakar insanlarımızla ittifak kurarız" diye konuştu.

Kirli çıkar şebekelerine girmektense daha az ve helal kazanmaya razı olan Türk milletiyle  ittifak kurduklarını belirten Akşener, "Bizimkisini koltukların bekası uğruna her şeyin mübah, herkesin de satılık olduğu yazıhane siyasetiyle karıştırma Sayın Erdoğan! Bizimkisi 20 yıllık yağma, yalan ve baskı düzenine karşı asil mi asil dimdik bir duruştur" ifadelerini kullandı.

"Biz O Kumar Masasını Dağıtmaya Geliyoruz"

"Sayın Erdoğan ve küçük ortağının oturduğu masa öyle bir kumar masasıdır ki saray her zaman kazanır" diyen Akşener şöyle devam etti:

"Ortaya sürülen kimi zaman Türk ordusu kimi zaman sınırlarımız kimi zamansa ihvan müslimin, kimi zaman Filistinliler ortaya sürülür. Bu hileli oyun her zaman kasanın kazandığı kazanamadığı yerde de oyunun bozulduğu, ve şartlar ne olursa olsun sürekli milletimizin ütüldüğü kirli bir oyundur. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa işte budur. Bu masa bizim gözümüzde 20 yıldır aynıdır. Heveslenenler için üzgünüm ama bizim o masaya oturmaya hiçbir niyetimiz yoktur. çünkü biz o kumar masasını dağıtmaya saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz."

Akşener'den Öğretmenlere Vaatler

Öğretmenler Günü'nü kutlayan Akşener, yarın (24 Kasım) öğretmenlerin bir günlüğüne hatırlanacağını ancak ertesi gün unutulacağını söyledi. Öğretmenlerin özlük haklarının yine çiğnenmeye devam edeceğini, "sözleşmeli, geçici, kadrolu" ayrımlarının süreceğini belirten Akşener, "Neden biliyor musunuz? Çünkü Cumhuriyetimize düşman olanlar öğretmenlerimize de düşmanlık ediyorlar. Çünkü Cumhuriyetimizin, başarısız olmasını isteyenler, öğretmenlerimizin de başarısız olmasını istiyorlar. Çünkü cumhuriyetimizin sunduğu imkânları, görmezden gelenler öğretmenlerimizin yaşadıkları acıları da görmezden geliyorlar. Çünkü biliyorlar ki bir öğretmen başarılı olursa; başarılı nesiller yetiştirir. Bir öğretmen huzurla çalışırsa fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirir. Bir öğretmen, itibar görürse kendine güvenen, Cumhuriyet nesillerini yetiştirir" dedi.

Bu Ülkenin Tek Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür

AKP iktidarının öğretmenleri yoksulluk sınırındaki maaşlara mahkum ettiğini ve sonunda "ucube" olarak nitelendirdiği "Öğretmenlik Meslek Kanunu"nun içine attığını belirten Akşener, "Çıkarttıkları bu ucube kanunla unvan uygulaması adı altında öğretmenler odasındaki, iş barışını bile bozdular. Öğretmenlerimizi başöğretmen, uzman, sözleşmeli, ücretli öğretmen diye ayrıştırdılar. Bu vesileyle bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum ki: Öğretmenlik, kanunla tanımlanmış bir ihtisas mesleğidir. Bu ülkenin tek bir başöğretmeni vardır o da tüm cumhuriyet öğretmenlerinin izinde olduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu kaldıramayanlar olabilir. Bunu hazmedemeyenler olabilir. Bunu kıskananlar olabilir. Ama hiç kusura bakmasınlar. Bu gerçeği değiştiremeyecekler! Suya yazı yazamayacaklar!" ifadelerini kullandı.

100. Yılda 100 Bin Atama

Öğretmenlere bazı sözler veren Akşener, "Sizlere söz veriyorum. Önümüzdeki sene, Öğretmenler Günü’nde sorunları değil, umutları konuşacağız. Dertleri değil, mutluluğu paylaşacağız. Saygınlığını ve itibarını yeniden kazanan mesleğimizin büyük kutlamasını yapacağız. İYİ Parti iktidarında, ilk iş olarak Cumhuriyetimizin, 100’üncü yılının şerefine 100 bin öğretmenimizi atayacağız. Ancak işimiz burada bitmeyecek.  Eğitim fakültesinden mezun ve elinde öğretmenlik diploması olan 600 bin öğretmenimizin, atama sorununu da kademeli olarak çözeceğiz. Bu doğrultuda İlk etapta, 250 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız. Neden 250 bin biliyor musunuz? Çünkü köy okullarını yeniden açacağız. Yani köylerimiz, öğretmenlerine yeniden kavuşacak. Çünkü Sayıştay raporunda belirtilen 128 bin norm kadro açığını, tamamen kapatacağız. Çünkü emekliye ayrılacak öğretmenlerimizin yerine yeni mezun öğretmenlerimizin atanmasını sağlayacağız.  Çünkü 4+4+4 sistemine son verip, ilkokulu yeniden 5 yıl yapacağız ve yeni sınıf öğretmenlerine ihtiyacımız olacak.  Böylece iktidarımızın ilk yılında toplamda 250 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

 

 

iyi parti meral akşener erdoğan cevap grup toplantısı