İYİ Parti Lideri Akşener İzmir'de: Seçmenin Velinimet Olduğunu Hatırlatacağız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İzmir'i ziyaret etti.

Gezilerini sürdüren İYİ Parti lideri Meral Akşener, İzmir'e geldi. Menderes ilçesnde vatandaşlarla bir araya gelen Akşener, kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Burada "Benimle beraber olmanızdan duyduğum onuru, gururu ve heyecanı sizlerle paylaşmak isterim. Aranızda olmak ve sizlerle dertleşmek fırsatını bana tanıdığınız için size teşekkür ediyorum" diyen Akşener, "Ama bu aynı zamanda bir vebal. Hakkınızı bana helal edin. Allah beni sizlere karşı utandırmasın, size yalan söyleyenlerden eylemesin, verdiği sözleri unutanlardan da eylemesin, saraylara kapananlardan da eylemesin. Aranızdan çıkmayı bana nasip etmesi" şeklinde konuştu.

"58 Puanla Atanan, 92 Puanla Atanamayanlar Gördüm"

İlçe ilçe esnafları gezmeye başladığını belirten Akşener, "Şu dükkanların içinde neler öğrendim bilseniz. Pandemiyi birlikte yaşadık. Sonra dolar bir zıpladı bir indi. Bu yürüyüşe başlama nedenim; çok uzun zamandır Türkiye birbirinin karşısına dikildi. İnsanlar birbirine düşman edildi. 'Komşunun, komşunun tuzuna ihtiyacı vardır' söyleminden gelen bizler birbirimizden ayrıldık. O dükkanların içinde 92 puanla atanamayan devlet memuru adayları gördüm. Dayısı yoktu. Ama 58 puan alıp atanan gençler gördüm. Nasıl bir kayırmacılık yapıldığını gördüm. Tencere kaynatamayan kadınlar gördüm. Gebe ineğini kesime göndermek zorunda kalan besici gördüm. Yem fiyatları o kadar uçtu ki mallarına oruç tutmayı öğreten çiftçiler gördüm" ifadelerini kullandı.


 

5 Maaşlı Danışmanlar Var

5 maaşlı AKP'lileri hatırlatan Akşener, "314 bin lira maaş alan müdürler var. 5 yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Yakın dostlarının cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası, sizin paranız" dedi.

Seçmenin siyasetçiler için velinimet olduğunu belirten Akşener, "Unutuldu, ağalara bunu birlikte hatırlatacağız. Ben dahil, hepsi karşınızda ‘hazır ol’da duracak. Siz seçmensiniz. Seçmenin velinimet olduğunu anlatmak için yollardayım. Sizlerle el ele tutuşup seçimde sandıkta bu arkadaşları demokrasiyle göndereceğiz. Onlar bir illüzyonda yaşayadursun, biz gerçekleri konuşmaya devam ediyoruz. Bu ülke çok büyük, potansiyeli var. Bu millet irfan sahibi insanlardan oluşuyor. Çalmayınca, rüşvet almayınca bu ülkenin insanları herkese yeter" diye konuştu.

Siftah Yaptı, İftarlık Aldı

Esnafları ziyaret eden Akşener, son girdiği dükkan olan esnaf lokantasının siftah yapamadığını öğrenince "İlk siftahın benden olsun. Akşama eşime iftar için yemek götüreceğim" diyerek 50 liralık zeytinyağlı pırasa ve fırın köfte satın aldı.



İYİ Parti heyeti Menderes ilçesinden Bornova'ya geçti. Bornova'dan da Kemalpaşa'ya geçen Akşener, burada kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Burada da seçmenin kıymetinin unutulduğunu vurgulayan Akşener, "Ceketimi assam seçilirim" anlayışı üzerinden siyaset yapıldığını belirterek "Bunun neticesinde çırak çıkan sizsiniz. Senin çocuğunun işsizliğini konuşan olmadı. Ama senin şuculuğun-buculuğun üzerinden konuşan çok oldu. Çocuğun unutuldu ama AK Parti bünyesinde dayısı-ayısı olan çocuklar 58 puanla işlere girdiler. Senin 92 puan 88 puan çocuğun tahin olmadı" dedi.

Türk Telekom Soygunu

Seçmenin, besicinin, esnafın, emeklinin, EYT'lilerin, 3600 ek gösterge bekleyen polisler başta olmak üzere devlet memurlarının çırak çıktığını ifade eden Akşener, "3600 ek göstergeyi pahalı bulanlar, söz verip cayanlar 24 milyar lirayı Sayın Erdoğan'ın ahbabı olan Haririler'in cebine koydular. Buraya yok ama Harari'ye çok. Kimin cebinden, sizin cebinizden. Sizi keklediler sizi. Sizi kazıkladılar sizi" şeklinde konuştu. 

"Sandıkta Helal Oylarınızla Emekliliğe Yollayacağız"

"El ele vereceğiz bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Ele ele vereceğiz sizi unutanları sandıkta helal oylarınızla emekliliğin tadını çıkarmaya yollayacağız" diyen Akşener, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın manda yoğurdu tavsiyesine değindi. 

Erdoğan'ın "Şifa" Formülü

Akşener, "O şifalı karışımı her bir vatandaşın yemesi ve içmesi için senin imkan sağlama görevin var muhterem. Sen onu yerine getiriyor musun, hayır" şeklinde konuştu. 
Bornova'da "Akşama pişirecek bir lokma yemeğim yok, oruçluyum. Orucumu nasıl açacağım?" diyen bir kadınla karşılaştığını anlatan Akşener, "Yazıklar olsun be, yazıklar olsun" diyerek duruma tepki gösterdi.

Yaşlı başka bir kadının "3 bin 200 lira maaş alıyorum, bin lira kira ödüyorum" dediğini aktaran Akşener, "Bu kadın ne pişirecek? Bu kadın ne yapacak?" diye sordu. 

Cep Yakan Elektrik Faturaları

Girdiği bir dükkanda esnafın sadece vitrindeki ışıkları açmasına rağmen 350 lira elektrik faturası ile karşılaştığını anlatan Akşener, "O esnaf olmasa sanayici çalışabilir mi? O esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Doğalgaza zam üstüne zam, elektriklere zam üstüne zam. Ama ağam bizle eğleniy…" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Şaka Gibi Tavsiyeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere yönelik "Kitap okuyun" sözlerine de değinen Akşener, "Lise talebeleri diyor ki, 'Biz test kitabı alamıyoruz. 80 lira, 90 lira, 100 lira. Bu 100 liralık kitabı alacak refahı, geliri o çocuğun babasına, anasına vereceksin ki; o çocuk o kitapları alsın." ifadelerini kullandı. 

AKP Çocukları

Erdoğan'ın "Aromalı kahve" tavsiyesine de kahve fiyatlarına dikkat çekerek tepki gösteren Akşener, "Aman Allah’ım bir meşhursunuz, bir meşhur… ‘Cici, cici’ denilerek övülüyor amma velakin ne yapacakmışsınız biliyor musunuz? Önce ülkemizin şehirlerini, sonra dünyayı gezecekmişsiniz. Buradan Bandırmaya gidemeyenler var, dünyayı gezecek bu çocuklar. Neyle, nasıl yani? Yok. Ancak bu arkadaşın, yandaşlarının çocuklarının İnstagram hesaplarına bakın" şeklinde konuştu. 


 

"Haram Olsun"

"5 maaşlı danışmalara ne diyeceğimi bilemiyorum, 314 bin lira maaş alan bakan yardımcısına ne diyeceğimi bilemiyorum, 11 maaş alanlar var, ne diyeceğimi bilemiyorum. Sadece mübarek Ramazan ayında haram olsun, zıkkım olsun" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Bu Harami Düzeni Beraber Yıkacağız"

"Bu düzeni, bu harami düzeni beraber yıkacağız. Bir bu harami düzeni besicilerimizle beraber yıkacağız. Emekli maaşlarını söyleye söyleye 2500 lira yaptılar. O da uçtu gitti. 'Emekli maaşının en düşüğünü asgari ücrete fiksleyin' dedik. Allah nasip edecek 1 yılımız kaldı, biz yerine getireceğiz.  Soygununun, israfının, rüşvetin önüne geçersek bu ülkenin imkanları çok yüksek. Aç insan kalmaz, açık insan kalmaz. Yeter ki liyakatin, şeffaflığın, adaletin, hukukun üstünlüğünün, üretene saygının sonsuz olduğu bir anlayış iş başına geçsin. Onun için az kaldı, bir yılımız var. Allah’ın izni ile beraberce seçmenin velinimet olduğunu, bu ağaların suratına suratına çarpacağız." 

iyi parti lideri meral akşener izmir seçmenin velinimet olduğunu hatırlatacağız