İYİ Parti Lideri Akşener Toptancı Halinden Canlı Yayına Katıldı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sabah saatlerinde Ankara Yenimahalle'deki toptancı halinden FOX Ana Haber canlı yayınına katılarak esnafın sorunlarını paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de yayımlanan İlker Karagöz'le Çalar Saat programına katıldı. 

Ankara Yenimahalle toptancı halinden canlı yayına katılan İYİ Parti lideri Akşener, "Esnafın gündemi ne? Seçim mi, geçim mi?" sorusuna yanıt olarak "Geçim... Hepiniz de şahit oluyorsunuz, benimle gezdiğiniz için. Geçim birinci öncelik. Buradaki esnaf kardeşlerimizin maliyetlerden şikayetlerini dinledik. Bir de çalışanlar var. Onlara da sorular sordum. Mesela, evin kira mı? 'Kira'. Eşin çalışıyor mu? 'Hayır'. Asgari ücret? 'Evet'. Kaç çocuk var? '2 ya da 3'. Sonuç itibarıyla geçinebiliyor musunuz? 'Hayır'. Buranın işletmecisi şikayetçi. Elektrik parası gösterdiler biraz evvel. 3 kişinin çalıştığı lokantanın elektrik faturası 9 bin 500 lira. Esnafla çok zamandır hemhal olduğumuz için ortaya çıkan gerçeklik: Geçim meselesi, üretimdeki düşüş, maliyetlerin artışı ve sürekli olarak birilerinin düşman kuvvet ilan edilmesi" dedi.

"Kendi Beceriksizliklerini Birilerine Yıkma Gayretiyle Hal Esnafına Şöyledir Böyledir Dendi"

Hal esnafının sürekli olarak düşman ilan edildiğini belirten Akşener, "Sadece şu kapalı alanda 5 bin kişi çalışıyor, 500 kadın işçi çalışıyor. Her işletmenin aşçısı var, bunların hepsi kadın. Bu kadar istihdam var ama derdi bilinmeyen bir alan. Ama görmeden, bilmeden, sürekli bir kendi beceriksizliklerini birilerini yıkma gayretiyle sürekli hal esnafına şöyledir böyledir dendi" diye konuştu.

"Seçim Ne Zaman Yapılırsa Yapılsın, Seçmen Nasıl Velinimet Olduğunu Hepimize Gösterecek"

"Siz ziyaretlerinizde hep söylüyorsunuz, seçmen velinimettir, diye. Noter burası galiba?" sorusuna yanıt veren Akşener, "Aynen öyle! Burası... Çok zamandır şuculuk buculuk üstünden kavga yürüyor. İktidarın da çok işine geldi. Yün yumaklarıyla oynamamız. Ama artık İYİ Parti olarak biz onları kabul etmiyoruz. Seçmen velinimettir. Bu esnaf dükkanlarından siyasetçiye mesaj var. Benim için seçmen velinimet, sen de bunu böyle göreceksin. Ben de bunu desteklemek için yola çıktım. 2 buçuk yıldır dolaşıyorum daha hiçbir dükkanda siyasi parti övmedim, yermedim ben. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın, seçmen nasıl velinimet olduğunu hepimize gösterecek" ifadelerini kullandı.

iyi parti lideri genel başkanı meral akşener toptancı halinden canlı yayına katıldı