İYİ Parti Lideri Akşener'den "Bildiri" Yorumu: Zevzeklik

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin Parti Genel Merkezi'nde bir basın açıklaması düzenledi.

Akşener, "Sabah bir uyandık; emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayımlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener’in açıklamaları şu şekilde:

"Bugün bu toplantıyı, gece yarısı 104 emekli amiralin bildiri yayımlaması üzerine yapıyoruz. Partimizin ve benim görüşlerimi paylaşmak üzere bir araya geldik.

İktidar partisi ve mensupları bu bildirinin üzerine tepiniyor. Şimdi benim bildiğim 60 İhtilali'nde dört yaşındaydım ama hatırlamıyorum. Ama diğer bütün muhtıraları, 28 Şubat’ın içerisinde kalarak ve bizzat yaşamış biri olarak, bu tür gece yarısı, emekli de olsa silahlı bürokrasi mensubu kişilerin yaptığı açıklamalar, genellikle Türkiye’de demokrasiyi kesintiye uğratan muhtıraları akıllara getirir. Dolayısıyla iktidar partisinin üzerinde tepinme fırsatı doğmuştur. Partimiz, Türkiye'nin demokrasisinin yanında; vesayet ve diğer odakların net bir biçimde karşısındadır. Ancak bugüne kadar genellikle darbe ve muhtıralar, iktidar partisi karşısında muhalefetin tutumunu beğenmeyen silahlı bürokratlar tarafından yapılmıştır. 'Muhalefet bu işi yapamıyor, biz daha iyi yapıyoruz' denilerek yapılmıştır. Sonuçta, gerek muhtıra gerek darbelerin sonucunda, Türkiye'de sadece iktidar değil muhalefetin de tümü değişmiş ve paketlenip gönderilmiştir. Türkiye’de bugün muhalefet, özellikle İYİ Parti, son derece millet odaklı, sunî gündemlerden uzak, kutuplaşmanın dışında bir muhalefet sistemi getirmiştir.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti’nin önderliğinde; alınamaz denilen, mümkün değil olamaz denilen İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok şehir, iktidar partisinin elinden demokrasi ve sandık yoluyla alınmıştır.

Sabah bir uyandık, emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayınlamışlar. Bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti. Ben dün Hakkari’de, perşembe günü ise Konya’daydım. Biz bu ülkede 104 işsiz gençlerin, tabletsiz çocukların derdini konuşmak zorundayız. Biz siftahsız esnafın derdini konuşmak zorundayız. Biz bugün tencereye kaynatamayan 104 kadının derdini konuşmak zorundayız. 104 emeklinin derdini konuşmak zorundayız. Bunlar maalesef 104 saniye bile yayın organlarında yer buluyor.

Buradan herkese sesleniyorum, emekli silahlı bürokratlara sesleniyorum. Herkes görevini, işinin başındayken yapmalıydı. Bu arkadaşlarıız görevdeyken maalesef Yunanistan'ın Adalar'ı işgali konusunda bir tavır göremedik. Siyaset, siyasetçiler tarafından yapılır. Bunlar bilgilerini ve görgülerini elbette STK’lar ve siyasî partiler içerisinde kamuoyuyla paylaşabilirler. Muhalefet partilerini beğenmiyorlarsa, derhal bir siyasî parti kurup onun üzerinden yürüyebilirler. Ama bugün, darbe çağrıştıracak ve bütün gerçek gündemi örtecek herhangi bir duruma sebep olamazlar. Böyle bir hakları da yoktur, böyle bir hadleri de yoktur. Elbette herkes fikrini söyler, ama demokrasiye tehdit olarak algınacak bir yolu açmaktan imtina eder.

Bugün ortaya çıkan bu meseleyi ciddiyetle ve manidar olarak takip ettiğini söylemek isterim. İYİ Parti milletimizin derdiyle hemhâl olmaya devam edecektir. İYİ Parti, demokrasinin yanında dün olduğu gibi bugün de durmaya devam edecektir. Aynı zamanda milletin dertlerinin yanında durmaya da devam edecektir.

İYİ Parti, siyaset kurumunun yerine geçmeye kalkışan herkesin karşısındadır. Projelerin rekabet ettiği, projeler üzerinde hizmetin tartışıldığı bir sürecin sonunda sandıkta, milletimiz teveccühünü bir siyasî partiye gösterir ve ona da amenna denir. İYİ Parti bu yoldan dönmeyecektir. Bugün itibarıyla iktidarı uyarmaya devam edecektir. İktidar gidiyor, sandıkta gidiyor. Milletimizin dertleriyle ilgilenmediği için gidiyor. İYİ Parti böyle bir tutumun içinde olacaktır.

Bu bildiri sahiplerinin bu zevzekliği yapmasına neyin sebep olduğunun da dikkate değer olduğunu söylemek isterim. Türkiye, yoluna devam edecektir. İYİ Parti bu tür yanlışlıkların sürdürülmesine müsaade etmeyecektir, milletinin yanında durmaya devam edecektir."

Meral Akşener emekli amiraller bildiri Basın açıklaması İYİ Parti