İYİ Parti Lideri Meral Akşener 'Tomris' Filminin Galasında Almira Tursyn'la Poz Verdi

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Tomris' filminin galasına gitti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tomris filminin Levent Özdilek AVM'de düzenlenen galasına katıldı ve filmi başrol Almira Tursyn'la birlikte seyretti.

Akşener gala sonrasında Tursyn'la sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi. Akşener Tursyn'la birlikte verdiği pozu "Türk kadınının milletine olan inancının, haksızlığa karşı dik duruşunun ve bağımsızlığa olan özleminin sembolü Tomris Hatun için sinemadayız. Tarihimizden gelen bu büyük destanın beyaz perdeye aktarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadeleriyle paylaştı.

Tomris filmi Türkiye'de 3 Eylül'de gösterime girecek. Filmin başkarakteri Tomris Hatun karakterine hayat veren Almira Tursyn, "Tomris tarihte çok büyük biri. Bunu çok okudum. Bunun sorumluluğunu da biliyordum. Başta çok heyecanlıydım ama çekim ekibi sayesinde bunu da yendim. Ayrıca bir psikolog olmam sayesinde de Tomris'i daha iyi anlayabildim" açıklamasını yapmış, filmin Türkiye Türkçesiyle fragmanı yayımlanmıştı.

Destanlarda yer eden Türk Başbuğu Alp Er Tunga'nın torunu ve Saka Türklerinin Anası olarak bilinen Tomris Hatun'un sinemaya uyarlanan serüveni için Herodot'un aktardığı bilgiler temel alındı.

Fragmanın yayımlanması sonrasında bir mesaj yayımlayan Tursyn filmi izleyicilere emanet etmişti.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener 'Tomris' Filminin Galasında