İYİ Parti Listesinden TBMM'ye Giren Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal'dan Türkeş ve Arkadaşlarının Adının Silinmesi İçin Teklif

TAKİP ET

2018 seçimlerinde İYİ Parti listesinden Meclis'e giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 27 Mayıs İhtilali'ne katılan isimlerin adını silmek için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Milliyetçi Odak'ın aktardığına göre İYİ Parti listesinden Meclis'e giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 27 Mayıs İhtilali'ni yapanların adlarının silinmesini istedi.

Uysal'ın adının silinmesini istediği isimler arasında Başbuğ Alparslan Türkeş ve Dündar Taşer, Muzaffer Özdağ gibi arkadaşları da var.

Konuyla ilgili Anka Haber'e konuşan Uysal şu ifadeleri kullandı:

“Zaman zaman meşruiyet kaygısıyla Menderes’e, Demokrat Parti’ye referans verenlerin, zaman içerisinde gördük ki onların meselesi ne millet ne milli irade, ne demokrasi, ne de hukuk. ‘Bugün 27 Mayıs’ı Milli Birlik Komitesi yaptırdı’ diyerek, siyasi konjonktür gereği darbeyi yapanların isimlerini ağzına alamayan bu müftedi (esaretten kurtarılan) demokratlara buradan haykırmak isterim. ‘Darbeyi yapan Milli Birlik Komitesi’dir diyerek, majestelerinin Anadolu Ajansı’na buradan bildirmek isterim. Siz tarihi geriye doğru akıtarak hakikatleri değiştiremezsiniz. Bugün siyasi konjonktür itibariyle birileriyle işbirliği yapıyoruz diyerek, darbecilerin isimlerini anmazsanız zaten sizin Demokrat Parti ne demek, Menderes ne demek ne anladığınızı, o yaslı haliyle Faruk Nafiz Çamlıbel’in Demokrat Parti milletvekili olarak o yaslı adada ifade ettiği gibi ‘Dalgaların gam götürüp sevinç getirdiği, o yaslı adayı o yaslı halinden çıkarır’. Bina üstüne bina dikerek tek bildiğini rantiye düzeni içerisinde ne yaptığınızı biliyoruz.

TBMM’de kamusal alanlardan darbecilerin isimlerinin silinmesi için bir kanun teklifi vereceğimizi ifade etmek isterim. Onlar da hatırlasınlar."

Uysal ayrıca Twitter'da konuya ilişkin paylaşım yapan Türk Demokrasi Vakfı Genel Başkanı Salih Uzun'un paylaşımını da alıntıladı. 

Salih Uzun'un paylaşımında "#27Mayıs Darbesini Milli Birlik Komitesi yaptı demek yetmez. Kimdi bu MBK üyeleri? Darbeyi yapan 38 kişiyi adıyla, sanıyla, rütbeleriyle yazalım. Dikkat çeken isimler var çünkü." diyerek Milli Birlik Komitesi'nde yer alanların isimlerini paylaştı.

Uysal bu tiviti alıntılayarak "Darbeleri lanetleyen ama darbecilerin ismini ağzına alamayan güya ‘Milli İrade/Demokrasi’ Şampiyonu Sn Erdoğan ve majestelerinin Anadolu Ajansı’na Türk Demokrasi Vakfı Başkanımız Salih Uzun darbecilerin isimlerini tek tek hatırlatmış!" dedi.
 

iyi parti tbmm iyi parti listesi demokrat parti alparslan türkeş muzaffer özdağ dündar taşer nominal teklif gültekin uysal