İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Akşener'in Muğla Ziyareti Sırasında Nefesi Kesilen Bir Kadının Hayatını Kurtardı

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Muğla Marmaris'e yaptığı ziyarette fenalaşan bir kadına Isparta Milletvekili Aylin Cesur müdahale etti.

Yeniçağ'ın haberine göre Muğla'nın Marmaris ilçesini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sevgi Yolu üzerinde bir esnafı ziyaret ettiği esnada Hanife Erdoğan adlı bir kadın sıcaktan baygınlık geçirerek düştü ve düşerken başını beton zemine çarptı.

Erdoğan'ın yere düşmesi sonrasında çevredekiler "Doktor var mı?" deyince Akşener'in yanında bulunan, daha önce eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de doktorluğunu yapmış olan Isparta Milletvekili Aylin Cesur yardıma koştu.

Aylin Cesur, yerde yatmakta olan Erdoğan'ın nefes alamadığını ve nöbet geçirdiğini teşhis edince, etrafındakilerden kaşık istedi. Cesur, bir esnafın verdiği tatlı kaşığıyla Erdoğan'ın ağzını açıp akabinde suni tenefüs yaparak hayata döndürdü. Hanife Erdoğan Aylin Cesur'un ilk müdahalesi ardından ambulansla hastaneye kaldırılırken hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Aylin Cesur ise olayı, “Hanımefendi düşmüş. Neden düştüğünü bilmiyoruz. Anladığım kadarıyla epileptik nöbet geçiriyor. Düşme sonucu kafa beton zemine çarpmış küçük bir nöbet geçirmiş. Kontrol ettiğimde nefesi kesilmişti ve tatlı kaşığı ile açtım. Yapılan müdahale ile tekrar nefes almaya başladı. Şu an için hayati tehlikesi yok” ifadeleriyle anlattı.

Cesur'un yardımına koştuğu Hanife Erdoğan'ın eşi Yusuf Erdoğan ise eşinin kronik rahatsızlığının bulunduğunu, kalabalık ve aşırı sıcak nedeniyle böyle bir olay yaşandığını belirtirken Cesur'a, sağlık çalışanlarına ve yardımcı olan İYİ Partililere de teşekkür etti.

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur Akşener'in Muğla Ziyareti Sırasında Nefesi Kesilen Bir Kadının Hayatını Kurtardı