İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Sığınmacı Haberleri Sebebiyle Tutuklanan Gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ı Ziyaret Etti

TAKİP ET

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sığınmacı haberleri sebebiyle tutuklanan gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın açıklaması yapıldı.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sığınmacı haberleri sebebiyle tutuklanan gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın açıklaması yapıldı.

Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada "Türk milletinin haber alma hakkını savundukları için tutuklu olan, Türkiye'deki sığınmacılardan kaynaklı olaylardan haberdar olmayalım diye esaret altında tutulan, haberleriyle sığınmacı işgalini Türk milletine duyurduğu için saçları kazıtılan gazeteci Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'yı tutuklu oldukları Sincan Cezaevi'nde ziyaret ettik.

12 Eylül sonrası 1983 senesinde cezaevlerinde saç kesme işi bitmişti. Bu ülkenin bu görüntülere tahammülü yoktur. Bizim de yoktur.

28 kişilik koğuşta 45 kişi kalıyorlar. Koğuştakilerin bazıları yerlerde, koridorlarda kartonda uyuyorlar.

Ne zulum yaparlarsa yapsınlar. Hiçbir güç Türk milliyetçilerini bu istibdat kalıbına sokamayacaklar. Yüreği bu vatan için atan hiç kimse onlar için endişelenmesin. Türk vatanını hiçbir istilacıya, işgalciye peşkeş çektirmeyeceğiz. Bu istibdat düzeni eninde sonunda yok olacak.

Suriyeliler, Afganlar, Pakistanlılar... Milyonlarcası aramızda. Türkiye sessiz işgal altında. Yarın işgal için eyleme de geçecekler.

İşte bu işgale karşı milletin gözünü açan haberleriyle günümüzün Hasan Tahsinleri'ni yıldırmaya çalışıyorlar. 

Araplara şirin gözükmek, 400 bin dolara birkaç ev daha fazla satmak için bu milletin hakkından vazgeçenleri unutmayız. Sığınmacıları, milletin namusuna tercih edenler er geç adalet önünde hesap verecek. Saç kazıyarak vatan sevgisini silemezsiniz ama Türk milletini azınlığa düşürmek isteyenleri biz mutlaka bu ülkeden kazıyacağız." dedi.

lütfü türkkan süha çardaklı lütfü türkkan batuhan çolak lütfü türkkan gazeteci lütfü türkkan sığınmacılar lütfü türkkan suriyeliler iyi parti sığınmacılar