İYİ Parti Milletvekilleri TBMM'de AKP'nin Adayına Oy Verdi

TAKİP ET

TBMM'de Sağlık Komisyonu için yapılan başkanlık seçiminde komisyonun İYİ Partili iki üyesi de AKP'nin başkan adayına oy verdi.

TBMM'de Sağlık Komisyonu için yapılan başkanlık seçiminde komisyonun İYİ Partili iki üyesi de AKP'nin başkan adayına oy verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda AKP’nin adayı Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, 2022'de AKP'den istifa eden İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın oylarını da alarak komisyon başkanı seçildi.

26 üyeli komisyonda AKP'li 13, CHP'li 6, YSP'li 3, MHP'li 2 ve İYİ Partili 2 milletvekili bulunuyor.

Tarafsızlık kararı aldığı bilinen Kürtçü YSP'li 3 üyeden yalnız 1'inin katıldığı seçimde AKP'nin başkan adayı Vedat Bilgin, AKP ve MHP'nin toplam oyları olan 15'ten iki fazla oy alarak, 17 oy ile, komisyon başkanı seçildi.

Böylece İYİ Partili komisyon üyelerinin AKP'nin adayı Vedat Bilgin'e oy verdiği ortaya çıktı.

CHP'nin adayı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise 5 oy aldı. CHP'li altı üyeden beşinin katıldığı seçimde Bulut'un tüm oyları kendi partililerinden geldi.

TBMM Sağlık Komisyonunda AKP'nin başkan adayı Vedat Bilgin'e oy veren İYİ Parti milletvekilleri 2022'de AKP'den istifa eden Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ankara Milletvekili Yüksel Arslan oldu.

T24'ün aktardığı habere göre T24'ten gazeteciler oylama sonrasında Arslan'a "AKP adayına mı oy verdiniz?" diye sordu. "Başka aday yoktu." diyen Arslan'a CHP'li Burhanettin Bulut'un da aday olduğunun hatırlatılması üzerine Arslan "Biraz geç katıldım, bilgim yok." diye karşılık verdi.

iyi parti TBMM komisyon başkanı vedat bilgin ahmet eşref fakıbaba yüksel arslan burhanettin bulut sağlık komisyonu