İYİ Parti'nin 81 İl Başkanından Ortak 'Metin Özışık' Açıklaması

TAKİP ET

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasını gerekçe göstererek istifasını açıklayan İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık'ın istifasından önce görevinden alındığı açıklanmıştı. Şimdi de İYİ Parti'nin 81 il başkanından ortak bir açıklama geldi.

Metin Özışık'ın görevden alınmasına ilişkin yapılan açıklamada 5 Eylül Pazartesi günü İYİ Parti lideri Meral Akşener'in başkanlığında olağan il başkanları toplantısının yapıldığı belirtilerek ilk sözü de o gün Yozgat İl Başkanı olan Metin Özışık'ın aldığı ifade edildi.

"Ailem İçin İYİ Parti Bu Kadar Önemli"

Açıklamada Özışık'ın "Her il başkanları toplantısı giriş kartını anneme veriyorum. O da teğmenlik kılıcımın yanına koyuyor. Annem için de, ailem için de İYİ Parti bu kadar önemli" dediği ve yerine gelecek yeni il başkanına başarılar dilediği belirtilen ortak açıklamada Özışık'ın 13.30'da başlayan ve 18.30'a kadar süren toplantının sonuna kadar da iştirak ettiği belirtildi.

Toplantıda Bu Konuya Dair Hiçbir Şey Söylememiş

Özışık'ın ilk söz alan isim olduğu toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüne ilişkin hiçbir şey söylemediği ve Akşener ile diğer tüm il başkanlarının "HDP ile aynı masada buluşmasının mümkün olmadığını" söylediği belirtilen ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıdan Bir Gün Sonra..."

"Hâl böyleyken esasen görevden alındığı hâlde kamuoyuna istifa ettiği şeklinde gerçeğe aykırı beyanda bulunan Sayın Özışık; il başkanları toplantısından bir gün sonra gerçek dışı ifadeler ile başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere partimizin tüm kademelerinde görev alan dava arkadaşlarımızı zan altında bırakmaya ve kamuoyu önünde itibarını zedelemeye gayret etmiştir.

İYİ Parti'nin iktidarı için kararlılıkla mücadele veren il başkanları olarak; partimize yönelik haksız ithamları nereden gelirse şiddetle reddediyor ve bu irade beyanımızı aziz milletimizin takdirlerine sunuyoruz."

iyi parti iyi partili 81 il başkanından ortak metin özışık açıklaması meral akşener toplantısı il başkanları hdp bakanlık verilebilir