İYİ Parti'nin Ankara Adayı Cengiz Topel Yıldırım Oldu

TAKİP ET

İYİ Parti'nin ABB adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi için Cengiz Topel Yıldırım'ı aday gösterdi. Cengiz Topel Yıldırım 2016 yılından itibaren Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını  yapmış ve 2014 yılında CHP'den Ankara'ya aday adayı olmuştu. Futbola da ilgisi bulunan Yıldırım, 2009 yılında Ankaragücü kulüp başkanlığı görevine seçilmiş ve 2011 yılına kadar başkanlık görevini yürütmüştü.

2019 yılında Mansur Yavaş'ın adaylığı kesinleşmeden önce de Yıldırım'ın ismi siyasi kulislerde adaylık için konuşulmuştu.

"Ankara'da Bu Kültürü Bitirmek İçin Aday Oldum"

Cengiz Topel Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından "Ankara'da bu kültürü bitirmek için aday oldum." diyerek sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sadece Ankara'mız için değil demokrasimiz adına da güzel bir gün. Toplumu seçeneksiz bırakarak ve sadece onların öfkelerine, korkularına güvenerek siyaset yapma devri artık sona eriyor. Beceriksizliğini kutuplaşmanın ardına gizleyen siyasetçilerin devri kapanıyor."

"Demokrasi, vatandaşa aday dayatmak değildir. Vatandaşa seçenekler sunmaktır. Vatandaş kendisine sunulan bu seçenekler arasında kendisi adına en faydalı olanı, en çok çalışanı ve kendisini en iyi temsil edeni seçebildiği için demokrasi önemlidir. Geldiğimiz noktada, artık seçmenler, en faydasız, en tembel ve kendisini en az temsil eden adaylara oy vermek zorunda bırakılmıştır."

"Ankara'da bu kültürü bitirmek için aday oldum. Milletin oyunu cebinde gören, sadece halkla ilişkiler kampanyalarına sırtını dayayan ve kaynakları verimsiz kullanan bir anlayışa mahkum değiliz. Alacağımız sonuçtan bağımsız olarak, adaylık sürecimiz, diğer adayların konfor alanını bozacağı için bile milletimizin menfaatinedir."

"Hem Ankara halkına hemde Cumhuriyet'imize iyi bir yönetim borcumuz var. Sürekli fırsatları ıskalayan, kendi tarihine, kendi karakterine ve kendi halkına sırtını dönen bir belediyecilik anlayışından kurtulacağız. Artık yeni şeyler söylemek lazım ve şimdi bunun tam zamanı."

iyi parti ankara aday