İYİ Parti'nin Asgari Ücret Teklifi 9 Bin 600 Lira

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu genel merkezde yapılan basın toplantısında konuştu. Zorlu, "9 bin 600 düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, asgari ücret gündemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Zorlu, 2023 yılında asgari ücretin 9.600 TL düzeyine gerektiğini söyleyerek ücretin 3 ayda bir güncellenmesi ve işverenlere vergi boyutunda sağlanan desteğin devam etmesi gerektiğini ekledi.

"9 BİN 600 DÜZEYİNDE BİR ASGARİ ÜCRETİN VERİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularına yanıtlayan Zorlu,"Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Asgari ücretin de ne olacağı sorusu hepimizin malumu. Ekonomi kurmaylarımız bugün Başkanlık Divanı toplantımızda İYİ Parti'nin asgari ücret konusunda görüşlerini getirdiler, genel başkanlığımızca değerlendirildi. Biz asgari ücretin önümüzdeki ocak ayı itibariyle yapılması muhtemel zam çerçevesinde en az 9 bin 200 TL olması gerektiğini, kendi önerimiz ise İYİ Parti olarak 9 bin 600 düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. İşverenlerimizin de bu yükün altında kendilerini rahat hissedebilmeleri adına vergi boyutuyla da devletin desteğinin sürmesi gerektiğine inanıyoruz."  ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kürşad Zorlu Asgari ücret bütçe görüşmeleri asgari ücret zammı Zama