İYİ Parti'nin 'Gençlerin Sorunları Araştırılsın' Önergesi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

İYİ Parti'nin 'gençlerin yaşadığı sorunların araştırılması' için verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

İyi Parti Grubu; Meclis Genel Kurulu'nda Türkiye'deki gençlerin sorunlarının araştırılmasına ilişkin verdiği Meclis Araştırması önergenin bugün görüşülmesini önerdi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "Bugün, neredeyse gençlerin her biri gelecek kaygısı yaşıyor ya da daha iyi koşullarda bir hayat sürmek istiyor. Bu istekleri, talepleri dile getirdiklerinde de iktidar gücünü elinde bulunduranlar tarafından eleştiriliyor, hatta hakarete maruz kalıyorlar. Ama neden gitmek istediklerini, kendi ülkelerinde hangi sorunlarla artık baş edemediklerini soran yok ve gençleri dinleyen yok" dedi.

Örs, gençlerin işsizliğine değinirken, "Genç işsizlik bugün ülkemizin kanayan yarasıdır. İstedikleri bölümleri kazanmak için en verimli çağlarını maddi, manevi çok zor şartlar altında geçiren gençlerimiz üniversiteden mezun olduktan sonra ise oldukça zor bir yaşam mücadelesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu mücadele iş bulma mücadelesidir" diye konuştu. 

"Gençler Artık Avrupa'da Hayal Kuruyor"

CHP Grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "Yurt dışına gitme sırasında Türkiye başvurularda 5'inci. 1'inci ve ilk 4 kim biliyor musunuz? Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, 5'inci Türkiye. Yani gençler, artık, Türkiye'de değil Avrupa'da hayal kuruyorlar, orada iş için kendilerine gelecek bakıyorlar; bu hale getirdiniz ülkeyi. Geçenlerde bir sınıf lise öğrencisi geldi, sordum, 'Yurt dışına gitmek isteyen var mı?' dedim. Hepsi elini kaldırdı. 'Ya bir kişi bile burada kalmak istemiyor mu?' dedim. 'Vekilim, umudumuz yok, burada iş bulma hayalimiz yok, gelecekten de hiçbir şekilde beklentimiz yok' dediler. Bu eser sizlerindir. İktidar partisi milletvekillerine sesleniyorum" sözleriyle AKP iktidarını eleştirdi. 

AKP Yine Şükür Dedi

İYİ Parti'nin önerisi üzerine son sözü AKP Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel aldı. Yüksel, "Şükürler olsun ki bugün geldiğimiz noktada hayatın her alanında gençlerin daha etkin olduğunu görmekteyiz. Gençler sahip oldukları dinamizmle her platformda varlıklarını daha fazla hissettiriyor. İnşallah, önümüzdeki dönemde gençlerimizin adını daha çok duyacak, gençlerin başarılarını çok daha fazlasıyla konuşacağız. Bizler de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem Hükûmetimiz hem de yerel yönetimlerimiz eliyle gençlerimize hizmet etmeye devam edecek, onların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda eksiklerini gidermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  

İYİ Parti'nin önerisi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildi. 

iyi parti önerge gençlerin sorunları akp ve mhp oyları